Stran 1 od 1

Vprašanje: Sd card partitioning problem

OdgovorObjavljeno: 11 okt 2011, 16:09
Napisal/-a Blaster
Uporabljam samsung galaxy 3 na katerega sem nedavno naložil Kyrillos v8.0 rom. Kartico SD sem imel particionirano že prej in v priponki od roma je pisalo da samo kopiraš določene datoteke na kartico (ki jih je zagotovil kyrillos) in app2sd spet dela. Odločil sem se da imam premalo prostora na ext particiji in sem se odločil za ponovno particioniranje. Ampak tukaj se pa malo zalomi. Naredil sem backup kartice in ponesreči izbrisal .android datoteko, ki bi jo po particioniranju moral nazaj kopirati na kartico. Vseeno sem kopiral stare datoteke nazaj na kartico naredil wipe sistema ampak v titanium backup mi kaže še vedno staro velikost ext particije. Sumim da app2sd sploh ne deluje. Kartico sem sformatiral in jo vstavil v telefon. Rebootal da je sistem naredil novo datoteko .android in probal kompleten postopek particioniranja še enkrat (z novo .android datoteko) A težava še vedno ostaja. Ima mogoče kdo kakšno rešitev?

Re: Vprašanje: Sd card partitioning problem

OdgovorObjavljeno: 11 okt 2011, 16:19
Napisal/-a rawdealer
Ce si android file izbrisal iz racunalnika ga enostavno obnovi iz kosa ;)
Glede velikosti ext particije, verjetno si kaj spustil, ker bi v nasprotnem primeru morala bit vecja. Preveri s tistim programom velikost s katerim si naredil particije, ne s Titaniumom, tam vedno kaze manjso.

sent from my S-OFFed Desire

Re: Vprašanje: Sd card partitioning problem

OdgovorObjavljeno: 12 okt 2011, 17:30
Napisal/-a Blaster
Sem že probal preveriti z upraviteljem. Ne kaže sploh interne particije druge razen telefonski spomin. Težave še vedno nisem odpravil...

Re: Vprašanje: Sd card partitioning problem

OdgovorObjavljeno: 12 okt 2011, 19:43
Napisal/-a rawdealer
Racunalnik ti polaze samo sd, ne pa tudi ext particije in internega pomnilnika. Preveri particijo s tistim programom, s katerim si particioniral. Lahko pa na forumu poisces temo, ki sem jo jaz naredil kako se particionira SD.

viewtopic.php?t=2953#p51459

sent from my S-OFFed Desire

Re: Vprašanje: Sd card partitioning problem

OdgovorObjavljeno: 12 okt 2011, 20:52
Napisal/-a Blaster
Po tem postopku sem si prvič particioniral kartico, tako da poznam link. Problem je samo v tem da mi na tem romu titanium ni prav kazal ext velikosti particije. In jaz sem hotel na novo particionirati kartico ( s tem pa tudi povečati particijo ). Ampak ker si nism šel ponovno brati tvoje teme sem se malo "zapletel" ker si nism naedil backup-a andorid in .android file-ov (oziroma sem jih izbrisal). Telefon sem nanovo zagnal in kopiral ostalo vsebino nazaj ampak je še vedno kazalo isto. Pri navodilih za instalacijo roma piše da je treba kopirati vsebino priložene datoteke na kartico da ap2sd ponovno deluje. Tudi to sem že probal narediti (mislim da prva stvar že prej preparticioniranjem). Sedaj mi quick system info kaže 193mb prostora in pa 130 mb prostega. Samo to že vedno ni mojih željenih 512mb :)