Stran 1 od 1

Xperia X10 - BlackEditionHD_v0.2 [GB2.3.5] ROM

OdgovorObjavljeno: 16 sep 2011, 14:53
Napisal/-a pentaxon
Za vse ljubitelje custom ROMov. Danes sem uspešno namestil tale MIUI based ROM, ki me je zelo pozitivno presenetil. Zadeva je enostavna za namestitev in z rahlimi popravki tudi (skoraj) polno funkcionalna.

Vse potrebno za namestitev tega ROMa sem našel na tej povezavi.

Ker sem imel pred tem nameščen stock kernel, sem imel probleme z Wi-Fi. Fantje so svetovali namestitev tega kernela, ki se nahaja v drugem postu. Kernel je enostaven za namestitev (preko xRecovery) in ne potrebuje odklenjenega bootloaderja. Ko sem kernel namestil, je Wi-Fi deloval bp.

Za nadzor nad CPU sem namestil Antutu CPU Master for root users, ki ga najdete na temu linku (seveda je skrekana .apk).

Potem svetujejo še kalibracijo baterije, saj gre za novo nameščen ROM. Navodila za kalibracijo baterije na X10 pa sem našel na tej povezavi.

Nekateri uporabniki so imeli probleme tudi z vgrajenim fotoaparatom, saj je ta večkrat zmrznil (FC). Nekateri - upam, da tudi jaz - so problem rešili po naslednjem postopku:

1. Settings - Application - Manage applications - Camera
2. Clear Data
3. Reboot v xRecovery --->advanced ---> fix permissions
4. Reboot phone

Zaenkrat mi zadeva po temu "popravku" deluje.

Je pa še en problem, ki ga ne znam rešiti. Pri nastavitvi melodije za zvonenje (Ringtones) sem opazil, da je seznam razpoložljivih melodij prazen. Telefon zahteva da klikneš na "Select fron other app", ponudi edino opcijo "MUSIC" (predvidevam, da je to player), kjer pa ima v seznamu en kup melodij.

Problem pri taki izbiri je ta, da pri klicu (dohodnem seveda) nastane zamik. Ko sem se z drugega telefona poskusil klicati, sem slišal, da je v slušalki že dvakrat pozvonilo preden je X10 sploh začel zvoniti. Predvidevam, da je teh par sec nalagal aplikacijo music. To je precej moteče.

Preveril sem na SD kartici, direktorij MEDIA/AUDIO/RINGTONES in so vse melodije noter. Pri nastavitvah pa jih pač ne prepozna.

Če ima kdo podobne izkušnje in seveda kakšno rešitev se močno priporočam. Za vse napisano pa upam, da bo komu pomagalo.

Aja, še to. Titanium Backup Pro aplikacij in podatkov ni znal RESTORE.
MyBackup Pro pa je vse naredil brez problema!!!


LP pentaxon ;)


EDIT: ROM ima še en mini problemček. Preden se ekran po določenem (nastavljenem) času ugasne, se najprej močno osvetli in potem mrkne. Fantje so seveda takoj našli rešitev, ki je objavljena tukaj. Preizkusil in 100% deluje. Problema ni več ;)