Telefon se "zatakne" na Samsung logu

Telefon se "zatakne" na Samsung logu

Št. objave:#1  OdgovorNapisal/-a Xreter » 05 jun 2015, 20:06

Pozdravljeni,

rabil bi malo pomoči. Med pogovorom se mi je telefon ugasnil. Ko sem ga poskusil ponovno zagnati se je zataknil na Samsung logu. Malce sem pogooglal, če bi lahko zadevo kako rešil in odkril sem recovery mode. Poskušal sem povrniti telefon na tovarniške nastavitve(wipe data/factory reset), vendar neuspešno. V recoveriju mi telefon namreč javi napako, kot je na tej sliki(na sliki ni moj telefon): E:failed to mount /data

Slika

Na telefonu je bil naložen originalni rom. Nikoli nisem nalagal kakšnega drugega roma. Med brskanjem po tem forumu sem našel vodiče za nadgradnjo, rootanje, nalaganje custom roma.

http://slo-android.si/forum/viewtopic.php?f=88&t=4716

Ali bi lahko kateri izmed teh postopkov telefon spravil v delujoče stanje ali je čas za nov telefon?

Prosim, za nasvet. Teh zadev namreč še nisem nikoli počel.

Lp, X.
Xreter
TeenDroid
TeenDroid
 
Prispevkov: 30
Pridružen: 19 jun 2011, 15:10
Prejete zahvale: 5


Re: Telefon se "zatakne" na Samsung logu

Št. objave:#2  OdgovorNapisal/-a Picaso » 05 jun 2015, 20:24

To da se ti je med pogovorom ugasnil oz.ustavil na samsung logu ti jaz bolj malo verjamem ;D
Kakorkoli ;)
poskusi odstranit baterijo in še enkrat naredit v recoveryu FR in še Wipe catche partition.
Če ne bo bolje predlagam flashanje ROMa preko Odina.Ne vem pa zakaj custom rom,če si do sedaj imel stock rom.Poišči na sammobile pravilno verzijo za tvoj telefon in ga fleshaj po prvem odstavku v zgornjem linku.
Seveda če želiš pa ga še naprej rootaj in naloži custom rom.

Uporabniku Picaso so se za prispevek zahvalili:
Xreter
Uporabniški avatar
Picaso
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 6560
Pridružen: 12 feb 2012, 11:45
Prejete zahvale: 834


Re: Telefon se "zatakne" na Samsung logu

Št. objave:#3  OdgovorNapisal/-a Xreter » 05 jun 2015, 20:37

Hvala za odgovor.

Picaso napisal/-a:To da se ti je med pogovorom ugasnil oz.ustavil na samsung logu ti jaz bolj malo verjamem ;D
Kakorkoli ;)


Med pogovorom je v telefonu nastala tišina. Telefon se je sam od sebe med pogovorom izklopil. Ko sem ga ponovno vklopil se je zataknil na Samsung logu.

Picaso napisal/-a:poskusi odstranit baterijo in še enkrat naredit v recoveryu FR in še Wipe catche partition.
Če ne bo bolje predlagam flashanje ROMa preko Odina.Ne vem pa zakaj custom rom,če si do sedaj imel stock rom.Poišči na sammobile pravilno verzijo za tvoj telefon in ga fleshaj po prvem odstavku v zgornjem linku.
Seveda če želiš pa ga še naprej rootaj in naloži custom rom.


Factory Reset ne pomaga. Tudi wipe cache partition ne.
Če prav razumem uporabim vodič: "Vodič za nadgrajevanje Samsung Galaxy S2 ali GT-I9100."?
Ne vem pa kje bi lahko našel tale rom? Če kaj pomaga je bil telefon kupljen na simoblu?
Xreter
TeenDroid
TeenDroid
 
Prispevkov: 30
Pridružen: 19 jun 2011, 15:10
Prejete zahvale: 5


Re: Telefon se "zatakne" na Samsung logu

Št. objave:#4  OdgovorNapisal/-a greenmen » 05 jun 2015, 20:58

Isces na sammobile od slo in simobil pod gt i9100.

Poslano z OnePlus One & Tapatalk
Slika
Slika


Če ti je prispevek v korist klikni gumb Slika

Uporabniku greenmen so se za prispevek zahvalili:
Xreter
Uporabniški avatar
greenmen
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 8382
Pridružen: 27 sep 2010, 16:40
Kraj: Bela krajina
Prejete zahvale: 1202

Naprava: Pixel 3 XL & HW GT

Re: Telefon se "zatakne" na Samsung logu

Št. objave:#5  OdgovorNapisal/-a Xreter » 05 jun 2015, 21:04

greenmen napisal/-a:Isces na sammobile od slo in simobil pod gt i9100.

Poslano z OnePlus One & Tapatalk


Aham. Mislim, da sem našel. Ali je to to kar je potrebno glede na vodič vstaviti v PDA?
http://www.sammobile.com/firmwares/database/GT-I9100/SIM/

Kaj pa tale vodič? Ali lahko grem po tem vodiču in vstavim tale zadnji uradni rom iz spodnjega linka?
http://slo-android.si/forum/viewtopic.php?f=88&t=5627
Xreter
TeenDroid
TeenDroid
 
Prispevkov: 30
Pridružen: 19 jun 2011, 15:10
Prejete zahvale: 5


Re: Telefon se "zatakne" na Samsung logu

Št. objave:#6  OdgovorNapisal/-a Xreter » 05 jun 2015, 21:53

Prosim še za malo pomoči.

1. Iz tega linka: http://www.sammobile.com/firmwares/data ... I9100/SIM/
sem prenesel firmware z zadnjim datumom.

2. Sledil sem vodiču za nadgradnjo. V odinu sedaj zadeva zgleda takole:

Slika

Je to ok? Lahko pritisnem start?

Hvala.
Xreter
TeenDroid
TeenDroid
 
Prispevkov: 30
Pridružen: 19 jun 2011, 15:10
Prejete zahvale: 5


Re: Telefon se "zatakne" na Samsung logu

Št. objave:#7  OdgovorNapisal/-a Picaso » 05 jun 2015, 22:10

Ok

Uporabniku Picaso so se za prispevek zahvalili:
Xreter
Uporabniški avatar
Picaso
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 6560
Pridružen: 12 feb 2012, 11:45
Prejete zahvale: 834


Re: Telefon se "zatakne" na Samsung logu

Št. objave:#8  OdgovorNapisal/-a Xreter » 05 jun 2015, 23:06

Hm...tale nadgradnja je bila neuspešna.

Slika

Stanje je sedaj takšno, da telefon več ne gre v recovery. Gre pa v download mode.

Še kakšna ideja od kakšnega mojstra kaj bi lahko naredil, da usposobim telefon?
Xreter
TeenDroid
TeenDroid
 
Prispevkov: 30
Pridružen: 19 jun 2011, 15:10
Prejete zahvale: 5


Re: Telefon se "zatakne" na Samsung logu

Št. objave:#9  OdgovorNapisal/-a lukabike » 05 jun 2015, 23:24

Meni izgleda kot okvara notranjega pomnilnika. Mogoče ga neses na servis in še oni poskusijo s svojimi orodji ali ugotovijo, če je s telefonom fizično vse OK.

Poslano z mojega Samsung S6

Uporabniku lukabike so se za prispevek zahvalili:
Xreter
Uporabniški avatar
lukabike
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 882
Pridružen: 23 feb 2011, 12:56
Prejete zahvale: 74

Naprava: Samsung Galaxy S4

Re: Telefon se "zatakne" na Samsung logu

Št. objave:#10  OdgovorNapisal/-a Xreter » 05 jun 2015, 23:36

lukabike napisal/-a:Meni izgleda kot okvara notranjega pomnilnika. Mogoče ga neses na servis in še oni poskusijo s svojimi orodji ali ugotovijo, če je s telefonom fizično vse OK.

Poslano z mojega Samsung S6


Jap. Bom v skrajnem primeru povprašal tudi na servisu, ampak ne vem če se sploh splača tole dati na servis. Mogoče pa se še kdo javi s kakšno idejo, da poskusim zadevo rešiti v lastni režiji.
Xreter
TeenDroid
TeenDroid
 
Prispevkov: 30
Pridružen: 19 jun 2011, 15:10
Prejete zahvale: 5


Re: Telefon se "zatakne" na Samsung logu

Št. objave:#11  OdgovorNapisal/-a lukabike » 05 jun 2015, 23:50

Kaj pa kaksen cm rom, si ze pogledal za možnost? Ker če trenutno prideš samo v download mode, nimaš česa zgubit. Cm rom je preprosto instalirat, samo navodil se drzis.

Poslano z mojega Samsung S6

Uporabniku lukabike so se za prispevek zahvalili:
Xreter
Uporabniški avatar
lukabike
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 882
Pridružen: 23 feb 2011, 12:56
Prejete zahvale: 74

Naprava: Samsung Galaxy S4

Re: Telefon se "zatakne" na Samsung logu

Št. objave:#12  OdgovorNapisal/-a Xreter » 05 jun 2015, 23:55

lukabike napisal/-a:Kaj pa kaksen cm rom, si ze pogledal za možnost? Ker če trenutno prideš samo v download mode, nimaš česa zgubit. Cm rom je preprosto instalirat, samo navodil se drzis.

Poslano z mojega Samsung S6


V bistvu sem danes tole sploh prvič delal. Prej je bil telefon posodobljen samo preko uradnih nadgradenj. Če je za inštalacijo tega Cm roka kakšen drugačen postopek, bi bil vesel linka do navodil in bi z veseljem poskusil. Zgubit res nimam kaj.
Xreter
TeenDroid
TeenDroid
 
Prispevkov: 30
Pridružen: 19 jun 2011, 15:10
Prejete zahvale: 5


Re: Telefon se "zatakne" na Samsung logu

Št. objave:#13  OdgovorNapisal/-a lukabike » 06 jun 2015, 00:04

viewtopic.php?t=13654

Poslano z mojega Samsung S6

Uporabniku lukabike so se za prispevek zahvalili:
Xreter
Uporabniški avatar
lukabike
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 882
Pridružen: 23 feb 2011, 12:56
Prejete zahvale: 74

Naprava: Samsung Galaxy S4

Re: Telefon se "zatakne" na Samsung logu

Št. objave:#14  OdgovorNapisal/-a Picaso » 06 jun 2015, 10:12

Xreter napisal/-a:Hm...tale nadgradnja je bila neuspešna.

Kaj ko bi poskusil z Odin v3.10.6 kateri je priložen navodilom za fleshanje na sammobilu,ker tisti Odin,ki je v vodiču je že malo zastarel mogoče je v tem problem.
Uporabljaš original kabel od S2?Na PCju naložene potrebne posodobljene gonilnike?Telefon napolnjen?
Če pa se je res kar naenkrat ugasnil potem je res velika možnost,da je na telefonu kakšna tehnična okvara to pa je vprašanje,če se še splača popravljat.

Uporabniku Picaso so se za prispevek zahvalili:
Xreter
Uporabniški avatar
Picaso
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 6560
Pridružen: 12 feb 2012, 11:45
Prejete zahvale: 834


Re: Telefon se "zatakne" na Samsung logu

Št. objave:#15  OdgovorNapisal/-a darkside » 06 jun 2015, 12:27

Picaso napisal/-a:poskusi odstranit baterijo ........

nisi omenil ali si tole že sprobal ali si samo hotel dati rom na novo gor. mogoče bi rešilo tvoj problem če bi za kako minuto odstranil baterijo (ali še malo dlje)
Obvezno branje bloga vsem neveščim uporabnikom Android sistema preden pride do problemov izgube podatkov ter ostalih stvari -> KLIK

Uporabniku darkside so se za prispevek zahvalili:
Xreter
Uporabniški avatar
darkside
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 12287
Pridružen: 31 okt 2011, 10:09
Prejete zahvale: 1649

Naprava: Samsung Galaxy S9+

Re: Telefon se "zatakne" na Samsung logu

Št. objave:#16  OdgovorNapisal/-a Picaso » 06 jun 2015, 12:38

Ja in tudi včasih lahko traja malo dalj časa(tudi do 10min)da se sistem naloži oziroma da preklopi naprej od tistega samsung logota.

Uporabniku Picaso so se za prispevek zahvalili:
Xreter
Uporabniški avatar
Picaso
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 6560
Pridružen: 12 feb 2012, 11:45
Prejete zahvale: 834


Re: Telefon se "zatakne" na Samsung logu

Št. objave:#17  OdgovorNapisal/-a Xreter » 06 jun 2015, 16:58

Odin, uporabljen je bil starejša verzija iz linka v vodiču.
Kabel ni bil originalen.
Telefon je bil napolnjen na cca. 80 %.
Baterijo sem odstranil, vendar samo za par sekund.

Ker trenutno nimam originalnega kabla pri sebi, bom vse predlagane nasvete preizkusil, ko pridem do originalnega kabla. Javim, če bo uspelo telefon "zbuditi".
Xreter
TeenDroid
TeenDroid
 
Prispevkov: 30
Pridružen: 19 jun 2011, 15:10
Prejete zahvale: 5


Re: Telefon se "zatakne" na Samsung logu

Št. objave:#18  OdgovorNapisal/-a Picaso » 06 jun 2015, 19:54

Sammobile pri vseh ROMih prilaga Odin v3.10.6.So že kakšne posodobitve notri zaradi katerih je tako.
Sem pa že ne vem kolikokrat povedal,da je za flashanje obvezna uporaba original kabla,ker nekateri kabli nimajo povezanih vseh priključkov za uspešno povezavo,nekateri so pač samo za polnenje,nekatere naprave pa pač potrebujejo drugačno povezavo.

Uporabniku Picaso so se za prispevek zahvalili:
Xreter
Uporabniški avatar
Picaso
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 6560
Pridružen: 12 feb 2012, 11:45
Prejete zahvale: 834


Re: Telefon se "zatakne" na Samsung logu

Št. objave:#19  OdgovorNapisal/-a Xreter » 10 jun 2015, 20:08

Xreter napisal/-a:Odin, uporabljen je bil starejša verzija iz linka v vodiču.
Kabel ni bil originalen.
Telefon je bil napolnjen na cca. 80 %.
Baterijo sem odstranil, vendar samo za par sekund.

Ker trenutno nimam originalnega kabla pri sebi, bom vse predlagane nasvete preizkusil, ko pridem do originalnega kabla. Javim, če bo uspelo telefon "zbuditi".


NIč od naštetega ni pomagalo. Morda še kakšna ideja?
Xreter
TeenDroid
TeenDroid
 
Prispevkov: 30
Pridružen: 19 jun 2011, 15:10
Prejete zahvale: 5


Re: Telefon se "zatakne" na Samsung logu

Št. objave:#20  OdgovorNapisal/-a Picaso » 10 jun 2015, 20:53

Gonilnike imaš naložene posodobljene?
Si poskusil tudi z različnimi romi?Ali poskušaš samo z enim in istim romom?
Uporabniški avatar
Picaso
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 6560
Pridružen: 12 feb 2012, 11:45
Prejete zahvale: 834


Re: Telefon se "zatakne" na Samsung logu

Št. objave:#21  OdgovorNapisal/-a MMWolverine » 10 jun 2015, 21:56

Tole je super vodič za težave z Odinom: http://forum.xda-developers.com/galaxy- ... e-t2345831

Omenjeno je vse kar so ti svetovali tukaj, se pravi sprobavaj različne ROMe (npr. 3-delni firmware pod naslovom "Another option for i9100"), uporabljaj original kabel, zamenjaj verzijo Odina, drug USB port itn. V skrajni sili lahko s .pit datotekami preformatiraš sdkartico, čeprav je potem lahko še slabše.
MMWolverine
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 1514
Pridružen: 05 jan 2012, 15:40
Prejete zahvale: 510


Re: Telefon se "zatakne" na Samsung logu

Št. objave:#22  OdgovorNapisal/-a blackygego » 08 jan 2016, 00:17

http://android.stackexchange.com/questi ... een-unlock



probaj tole... menim da je tukaj problem ;) lp
blackygego
BabyDroid
BabyDroid
 
Prispevkov: 4
Pridružen: 17 apr 2013, 23:01
Prejete zahvale: 0



Vrni se na Galaxy S2

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov