Mobilno omrežje

Mobilno omrežje

Št. objave:#1  OdgovorNapisal/-a vanilko » 13 avg 2015, 22:00

Imam vprašanje in sicer če je kdo opazil problem pri vklopu mobilnih podatkov da se ti ne vklopijo. Imam tuš mobil in so se mi apn sami nastavli ko sem vstavil sim. Urejat se jih ne da razen opcije kjer dodaš nove. Sedaj pa včasih delajo večina časa pa ne. Imel kdo podobne težave in ali je kakšen trik ki sem ga spregledal? Hvala v naprej za vsak info.
Slika
Uporabniški avatar
vanilko
TeenDroid
TeenDroid
 
Prispevkov: 92
Pridružen: 30 jun 2011, 17:07
Prejete zahvale: 3

Naprava: LG G4

Re: Mobilno omrežje

Št. objave:#2  OdgovorNapisal/-a Picaso » 13 avg 2015, 23:05

Tušmobil posodablja omrežje na telemach zato večkrat na določenih lokacijah prihaja do težav.
Poizkusi dodat novo apn točko:LTE internet ali telemachove apn točke.

Uporabniku Picaso so se za prispevek zahvalili:
vanilko
Uporabniški avatar
Picaso
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 6597
Pridružen: 12 feb 2012, 11:45
Prejete zahvale: 837


Re: Mobilno omrežje

Št. objave:#3  OdgovorNapisal/-a teo » 13 avg 2015, 23:35

Kot sem že večkrat napisal, na vrsti za nadgradnjo oziroma posodobitev omrežja je na vrsti sedaj Koroška, Podravje in Prekmurje,če se ne motim! Vsi smo dobili SMS, da lahko zaradi motenj v omrežju gostujemo pri Telekomu do takrat, ko ponovno dobimo SMS! Če si na tem področju lahko to koristiš!

Poslano z mojega LG-H815 z uporabo Tapatalk
Uporabniški avatar
teo
WisdomDroid
WisdomDroid
 
Prispevkov: 458
Pridružen: 09 jan 2012, 20:57
Prejete zahvale: 37

Naprava: samsung galaxy s8+

Re: Mobilno omrežje

Št. objave:#4  OdgovorNapisal/-a vanilko » 14 avg 2015, 11:20

Hvala za info. Tusmobil na svoji strani za g4 sploh nima nastavitev objavljenih. Telemahove pa se nisem iskal.
Slika
Uporabniški avatar
vanilko
TeenDroid
TeenDroid
 
Prispevkov: 92
Pridružen: 30 jun 2011, 17:07
Prejete zahvale: 3

Naprava: LG G4

Re: Mobilno omrežje

Št. objave:#5  OdgovorNapisal/-a teo » 27 avg 2015, 13:54

Evo pa smo ga dočakali G4 na Ptuju!!! Vauu kako pa to dela!!! Danes zamenjal sim za usim in slučajno sprobal, kljub temu, da še uradno niso objavili, nisem še dobil SMS da je nadgradnja omrežja končana!!bravooo!
Uporabniški avatar
teo
WisdomDroid
WisdomDroid
 
Prispevkov: 458
Pridružen: 09 jan 2012, 20:57
Prejete zahvale: 37

Naprava: samsung galaxy s8+

Re: Mobilno omrežje

Št. objave:#6  OdgovorNapisal/-a teo » 27 avg 2015, 14:04

Aja, sem pri Tušmobilu!
Uporabniški avatar
teo
WisdomDroid
WisdomDroid
 
Prispevkov: 458
Pridružen: 09 jan 2012, 20:57
Prejete zahvale: 37

Naprava: samsung galaxy s8+

Re: Mobilno omrežje

Št. objave:#7  OdgovorNapisal/-a pomo » 27 avg 2015, 14:44

pomo
TeenDroid
TeenDroid
 
Prispevkov: 94
Pridružen: 22 jan 2012, 16:16
Prejete zahvale: 3


Re: Mobilno omrežje

Št. objave:#8  OdgovorNapisal/-a teo » 27 avg 2015, 15:04

Najlepše hvala, že imam vse nastavljeno, so mi poslali!
Uporabniški avatar
teo
WisdomDroid
WisdomDroid
 
Prispevkov: 458
Pridružen: 09 jan 2012, 20:57
Prejete zahvale: 37

Naprava: samsung galaxy s8+

Re: Mobilno omrežje

Št. objave:#9  OdgovorNapisal/-a cev1994 » 27 avg 2015, 15:37

G4 je LG-jev telefon, omrežje je pa 4g... Malo se čudno bere tvoj post :)

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
cev1994
AdultDroid
AdultDroid
 
Prispevkov: 147
Pridružen: 22 avg 2013, 15:39
Prejete zahvale: 14


Re: Mobilno omrežje

Št. objave:#10  OdgovorNapisal/-a KrLo » 27 avg 2015, 15:43

Res je, tudi jaz sem studiral zakaj bi zdaj komaj prisel na Ptuj G4 :D :D

Poslano z mojega LG-H815 z uporabo Tapatalk
Uporabniški avatar
KrLo
Administrator
Administrator
 
Prispevkov: 28687
Pridružen: 30 sep 2010, 10:15
Kraj: Murska Sobota
Prejete zahvale: 4809


Re: Mobilno omrežje

Št. objave:#11  OdgovorNapisal/-a Picaso » 27 avg 2015, 16:18

Ja ta G4 mu je tolk všeč :P
4G;)
Uporabniški avatar
Picaso
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 6597
Pridružen: 12 feb 2012, 11:45
Prejete zahvale: 837


Re: Mobilno omrežje

Št. objave:#12  OdgovorNapisal/-a teo » 27 avg 2015, 16:36

Točnoooo
Uporabniški avatar
teo
WisdomDroid
WisdomDroid
 
Prispevkov: 458
Pridružen: 09 jan 2012, 20:57
Prejete zahvale: 37

Naprava: samsung galaxy s8+

Re: Mobilno omrežje

Št. objave:#13  OdgovorNapisal/-a teo » 27 avg 2015, 16:37

Hudič pa je res 4g,se posipam.. ..
Uporabniški avatar
teo
WisdomDroid
WisdomDroid
 
Prispevkov: 458
Pridružen: 09 jan 2012, 20:57
Prejete zahvale: 37

Naprava: samsung galaxy s8+

Re: Mobilno omrežje

Št. objave:#14  OdgovorNapisal/-a Baek Ryun » 22 okt 2015, 19:18

Mene pa zanima ce se da kje pogledat graf moci signala? Kot je recimo bilo to mozno prej(vsaj na samsungih)? Ali obstaja kaksna aplikacija? :)
Hvala

Poslano z mojega LG-H815 z uporabo Tapatalk
Uporabniški avatar
Baek Ryun
AdultDroid
AdultDroid
 
Prispevkov: 143
Pridružen: 10 apr 2014, 10:31
Prejete zahvale: 4


Re: Mobilno omrežje

Št. objave:#15  OdgovorNapisal/-a Picaso » 22 okt 2015, 19:44

Jaz uporabljam:Network Signal Info(pro)
https://play.google.com/store/apps/deta ... id.telnet2
Uporabniški avatar
Picaso
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 6597
Pridružen: 12 feb 2012, 11:45
Prejete zahvale: 837


Re: Mobilno omrežje

Št. objave:#16  OdgovorNapisal/-a Baek Ryun » 22 okt 2015, 21:29

Aha hvala, samo tukaj kaže samo za tisti čas ko imaš odprto aplikacijo. Ne kaže za celotno obdobje praznjenja baterije recimo, oz pač za nek daljši čas. Ali pač? :)
Potem tega dejansko ni več v samih nastavitvah?
Uporabniški avatar
Baek Ryun
AdultDroid
AdultDroid
 
Prispevkov: 143
Pridružen: 10 apr 2014, 10:31
Prejete zahvale: 4


Re: Mobilno omrežje

Št. objave:#17  OdgovorNapisal/-a Picaso » 22 okt 2015, 22:02

Imaš pro verzijo?
Baek Ryun napisal/-a:Mene pa zanima ce se da kje pogledat graf moci signala? Kot je recimo bilo to mozno prej(vsaj na samsungih)?

Katera aplikacija je pa to delala na Samsungih?
Uporabniški avatar
Picaso
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 6597
Pridružen: 12 feb 2012, 11:45
Prejete zahvale: 837


Re: Mobilno omrežje

Št. objave:#18  OdgovorNapisal/-a Baek Ryun » 22 okt 2015, 22:47

Ne ne, nimam pro verzije.

Mogoče sem nerodno napisal, ni bila aplikacija. To je bilo v nastavitvah pod poraba baterije in ko si "kliknil" na graf se je povečal in odspodaj je kazalo aktivnost: gps, wifi, odklenjen zaslon in tudi omrežje(zeleno, oranžno, rdeče) :)
Uporabniški avatar
Baek Ryun
AdultDroid
AdultDroid
 
Prispevkov: 143
Pridružen: 10 apr 2014, 10:31
Prejete zahvale: 4


Re: Mobilno omrežje

Št. objave:#19  OdgovorNapisal/-a Picaso » 22 okt 2015, 23:02

Pro verzija ima veliko več funkcij.Recimo kaže tudi signal po lokacijah,kjer se nahajaš
Slika
in pa lahko shraniš in pogledaš za nazaj kakšen je bil signal.
Slika
Imaš pa na GP veliko drugih mogoče ti bo kakšna druga boj odgovarjala.
Uporabniški avatar
Picaso
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 6597
Pridružen: 12 feb 2012, 11:45
Prejete zahvale: 837


Re: Mobilno omrežje

Št. objave:#20  OdgovorNapisal/-a jst » 22 okt 2015, 23:04

To ne kaže moč signala ampak kdaj je npr. Signal in kako, požrl baterijo.

Poslano z mojega Nexus 6 z uporabo Tapatalk
Uporabniški avatar
jst
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 2934
Pridružen: 03 nov 2012, 14:03
Prejete zahvale: 153

Naprava: Samsung Galaxy S7 Edge

Re: Mobilno omrežje

Št. objave:#21  OdgovorNapisal/-a Baek Ryun » 23 okt 2015, 10:42

Aha, hvala.
Ok, bom prebrskal po GP in upam da najdem kaj podobnega.

@jst
To imam u mislih. Slika
In kar sem bral, je pač to koliko se telefon "muči" dobit signal. Kjer je slab je bilo ponavadi rdeče. Če je bilo omrežje(omrežni način) naprimer samo GSM, je bila črta ponavadi zelena in sem iz tega sklepal da je GSM tam dobro pokrit, če WCDMA je bilo slabše, itd. :) V kombinaciji je pa bilo vedno najslabše.
Uporabniški avatar
Baek Ryun
AdultDroid
AdultDroid
 
Prispevkov: 143
Pridružen: 10 apr 2014, 10:31
Prejete zahvale: 4


Re: Mobilno omrežje

Št. objave:#22  OdgovorNapisal/-a jst » 23 okt 2015, 14:15

Jaz si razlagam tole kjer je rdeče je signal slab in zato več baterije spije. Ne veš pa koliko je bil močen signal. A tega nimaš več na telefonu možnost pogledat?

Poslano z mojega Nexus 6 z uporabo Tapatalk
Uporabniški avatar
jst
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 2934
Pridružen: 03 nov 2012, 14:03
Prejete zahvale: 153

Naprava: Samsung Galaxy S7 Edge

Re: Mobilno omrežje

Št. objave:#23  OdgovorNapisal/-a Baek Ryun » 23 okt 2015, 14:43

Jaja tako nekako. No ja.
Ne, saj ravno to iscem :)
Mi ni jasno zakaj ni tega vec, ker to je v androidu ze od 4.0 al se prej...
Uporabniški avatar
Baek Ryun
AdultDroid
AdultDroid
 
Prispevkov: 143
Pridružen: 10 apr 2014, 10:31
Prejete zahvale: 4


Re: Mobilno omrežje

Št. objave:#24  OdgovorNapisal/-a noBS » 23 okt 2015, 17:02

Jaz pa ne vem, da te informacije kdaj ne bi bilo :) Tudi na MM je to. :) Aja, pa btw......od kdaj pa je WCDMA v Sloveniji (Evropi) na voljo? :oops: [FACE WITH TEARS OF JOY]

Koda: Izberi vse
WCDMA

(Wideband Code Division Multiple Access)

Wideband CDMA is a third-generation (3G) wireless standard which utilizes one 5 MHz channel for both voice and data, initially offering data speeds up to 384 Kbps. WCDMA was the 3G technology used in the US by AT&T and T-Mobile.
noBS
WisdomDroid
WisdomDroid
 
Prispevkov: 290
Pridružen: 19 sep 2014, 09:28
Prejete zahvale: 51


Re: Mobilno omrežje

Št. objave:#25  OdgovorNapisal/-a Baek Ryun » 23 okt 2015, 17:19

Saj ravno zato je meni cudno da je tu ni..
Ups xD UMTS je najbrs 3G :)
Uporabniški avatar
Baek Ryun
AdultDroid
AdultDroid
 
Prispevkov: 143
Pridružen: 10 apr 2014, 10:31
Prejete zahvale: 4


Naslednja

Vrni se na G4

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost