Računalnik ne zazna Nexusa

Računalnik ne zazna Nexusa

Št. objave:#1  OdgovorNapisal/-a Sven » 25 sep 2015, 11:11

Pozdravljeni!
Kot je že iz naslova teme vidno mi računalnik ne zazna telefona. Problem se pojavi v vseh operacijskih sistemih(Windows, Linux, MacOS). Probal sem že več različnih kablov, ki so bili preverjeni, da vključujejo tudi prenos podatkov saj prijatelju dela vse normalno moj nexus pa se samo polni in ni zaznan. Sprobal sem tudi v MTP načinu in PTP načinu. Če pozna kdo kak način, da bi samo android studio zaznal telefon bi mi že bilo dovolj(mam vključen developer mode).
Sven
TeenDroid
TeenDroid
 
Prispevkov: 80
Pridružen: 23 dec 2011, 00:08
Prejete zahvale: 17

Naprava: LG Nexus 5

Re: Računalnik ne zazna Nexusa

Št. objave:#2  OdgovorNapisal/-a krop » 25 sep 2015, 18:43

drajverje si kaj probal?
Malo na youtubu prečekiraj

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Uporabniški avatar
krop
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 1529
Pridružen: 04 okt 2010, 09:08
Kraj: Bela Krajina
Prejete zahvale: 208

Naprava: N5 & Note 10.1 & HTC 820

Re: Računalnik ne zazna Nexusa

Št. objave:#3  OdgovorNapisal/-a markic22 » 25 sep 2015, 18:57

Na en nacin meni v 95% procentih zmeraj uspe da android studio prepozna device je tak. Najprej vkljucim debug in presaltam na ptp, pustim da instalira windows. Potem presaltam na mtp nazaj in spet pustim da windows opravi svoje. Nato izkljucim debug in storim isto, najprej zamenjam na ptp in pustis. Potem pa spet nazaj na mtp in spet pustis. Potem spet vkljucis debug in bi moralo zaznati. Sicer se slisi kmecka fora, ampak mi je tako delalo na 20+ napravah. Ce to ne deluje bova poizkusila nekaj drugega.

Sent from my ONE A2003 using Tapatalk
Uporabniški avatar
markic22
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 1879
Pridružen: 26 maj 2011, 10:42
Kraj: Ljubljana/Novo mesto
Prejete zahvale: 410

Naprava: Galaxy Note 3 & Galaxy Note 4

Re: Računalnik ne zazna Nexusa

Št. objave:#4  OdgovorNapisal/-a CrazyLemon » 25 sep 2015, 22:32

Na Linuxu (Ubuntu v mojem primeru) čisto nič ne rabiš naštimat pa samodejno prepozna nexusa (odpre mountan notranji spomin). Vendar moraš pa met odklenjen telefon.
CrazyLemon
WisdomDroid
WisdomDroid
 
Prispevkov: 442
Pridružen: 18 sep 2009, 16:57
Prejete zahvale: 18


Re: Računalnik ne zazna Nexusa

Št. objave:#5  OdgovorNapisal/-a Sven » 28 sep 2015, 13:16

Hvala za vse odgovore.
Probal vsem vse zgoraj omenjeno in ne deluje na noben način. Dovmevam, da je napaka v hardwearu.
Sven
TeenDroid
TeenDroid
 
Prispevkov: 80
Pridružen: 23 dec 2011, 00:08
Prejete zahvale: 17

Naprava: LG Nexus 5

Re: Računalnik ne zazna Nexusa

Št. objave:#6  OdgovorNapisal/-a CrazyLemon » 28 sep 2015, 19:01

A ti pokaže tisto liziko ko priključiš telefon?
Na Linuxu lahko probaš še zalaufat 'lsusb' in preveriš če prepozna telefon.
CrazyLemon
WisdomDroid
WisdomDroid
 
Prispevkov: 442
Pridružen: 18 sep 2009, 16:57
Prejete zahvale: 18


Re: Računalnik ne zazna Nexusa

Št. objave:#7  OdgovorNapisal/-a Sven » 28 sep 2015, 20:10

CrazyLemon napisal/-a:A ti pokaže tisto liziko ko priključiš telefon?
Na Linuxu lahko probaš še zalaufat 'lsusb' in preveriš če prepozna telefon.


ne pokaže lizike in ni zaznan v linuxu. Tako da bo kar hardwear.
Sven
TeenDroid
TeenDroid
 
Prispevkov: 80
Pridružen: 23 dec 2011, 00:08
Prejete zahvale: 17

Naprava: LG Nexus 5

Re: Računalnik ne zazna Nexusa

Št. objave:#8  OdgovorNapisal/-a dunda » 26 nov 2015, 17:06

Kaj pa vem - tole se meni občasno dogaja. Neodvisno od telefona. Ravno danes sem vtaknil stari Samsung Galaxy S - najprej ga je računalnik lepo videl, potem pa za nobenega boga več ne.

Podobno se kdaj zgodi z mojim Nexus 5, pa s kolegovim HTCjem ...
Sam slutim Winse, ki so res iz verzije v verzijo bolj ščurkasti.
dunda
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 618
Pridružen: 12 jul 2010, 07:09
Prejete zahvale: 26


Re: Računalnik ne zazna Nexusa

Št. objave:#9  OdgovorNapisal/-a jacko » 13 jul 2017, 23:17

Bom kar to temo uporabil, da ne načenjam nove. Pač ker je telefon poln, sem se odločil, da vse slike in videe, ki so na telefonu preko usb kabla prenesem na računalnik. Težava nastane, ker mi v mapi DCIM/Camera prikaže samo 157 slik, vseh slik je pa tam okrog 600. Se komu sanja kaj bi lahko bilo? Če na sliki kliknem na info, mi lepo napiše lokacijo, ko pa to lokacijo prenesem na računalnik, je ne najde?
jacko
BabyDroid
BabyDroid
 
Prispevkov: 11
Pridružen: 23 dec 2011, 22:53
Prejete zahvale: 0


Re: Računalnik ne zazna Nexusa

Št. objave:#10  OdgovorNapisal/-a smajo » 14 jul 2017, 10:21

Če be gre drugače uporabi Google foto, nato pa od tam prenesi slike na računalnik

Huawei mate 9 z uporabo Tapatalk
smajo
Uporabniški avatar
smajo
WisdomDroid
WisdomDroid
 
Prispevkov: 477
Pridružen: 07 avg 2012, 08:25
Kraj: hraše
Prejete zahvale: 31

Naprava: Lg g4 SMAJO

Re: Računalnik ne zazna Nexusa

Št. objave:#11  OdgovorNapisal/-a darkside » 14 jul 2017, 16:09

Lahko si pomafas z vodici iz mojega podpisa da si backupas vse zadeve.

Poslano z mojega SM-G930F z uporabo Tapatalk
Obvezno branje bloga vsem neveščim uporabnikom Android sistema preden pride do problemov izgube podatkov ter ostalih stvari -> KLIK
Uporabniški avatar
darkside
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 12101
Pridružen: 31 okt 2011, 10:09
Prejete zahvale: 1626

Naprava: Samsung Galaxy Note8


Vrni se na Nexus 5

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost