Samsung I9300 Galaxy S III

Re: Samsung I9300 Galaxy S III

Št. objave:#5776  OdgovorNapisal/-a Deky_ » 19 dec 2014, 08:12

Jst mam S3 LTE in lahko rečem da dela ko raketa proti navadni S3 I9300 ;)
Če sem ti pomagal klikni gumb ˝HVALA˝
Slika
Slika




Android Zgodovina:
LG GT540 Swift
LG Optimus 2x
Samsung Galaxy S3 I9300
Galaxy Tab 2
S3 LTE (i9305)
Galaxy S5 Neo
Uporabniški avatar
Deky_
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 778
Pridružen: 23 avg 2010, 10:03
Prejete zahvale: 88

Naprava: Samsung Galaxy A5 2017

Re: Samsung I9300 Galaxy S III

Št. objave:#5777  OdgovorNapisal/-a Gi3M0 » 24 jan 2015, 15:16

Kateri custom rom kaj uporabljate/priporočate?Roko na srce,lollypop dela utrujajoče počasi....
Slika
Uporabniški avatar
Gi3M0
Administrator
Administrator
 
Prispevkov: 5290
Pridružen: 14 jan 2011, 19:23
Kraj: Cukeršpic
Prejete zahvale: 783

Naprava: ?

Re: Samsung I9300 Galaxy S III

Št. objave:#5778  OdgovorNapisal/-a n0_b0dy » 24 jan 2015, 16:35

Jst sem kr na cm11... Cm12 tak najverjetneje ne bo...
Uporabniški avatar
n0_b0dy
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 611
Pridružen: 15 okt 2010, 06:14
Prejete zahvale: 52

Naprava: Samsung Galaxy Tab 2 P5100 CM11

Re: Samsung I9300 Galaxy S III

Št. objave:#5779  OdgovorNapisal/-a Tehnicni » 21 feb 2015, 21:17

Zaradi Google camera, ki ima fantastično panoramo sfero, sem mislil iz originala preiti na KitKat, pa k sreči nisem. Menda HDR slikanje v KitKat ne deluje, na nobenem romu. Glede Google camera photosphere sem pa našel apk, ki se brez težav instalira na original SiMobilov sistem. In ja, HDR tudi tu ne deluje. Ker tako panoramo kot HDR veliko uporabljam, bom izgleda ostal na starem SiMobilu.

Samo kaj ko ga nekaj vse bolj premza, kako ugotoviti kaj, včasih vnos teksta kasni po 5 in več črk.
Tehnicni
AdultDroid
AdultDroid
 
Prispevkov: 158
Pridružen: 17 jul 2012, 07:25
Prejete zahvale: 1


Re: Samsung I9300 Galaxy S III

Št. objave:#5780  OdgovorNapisal/-a kmanson » 01 apr 2015, 15:11

Živjo, je že kdo imel problem z zaslonom na s3... skratka ko prižge telefon na hitro utripne belo na sredini ekrana, kot da bi telefon prižgal in ugasnil hkrati ampak je prižgan, se čutijo vibracije ko želi odklenit ekran :)
Če ti je moj prispevek kaj pomagal prosim pritisni "hvala"

Zgodovina:
HTC: Tattoo, Wildfire, Desire, desire X, One, Desire 601, Desire 816
SAMSUNG: Ace, S, S2, S3 mini, S3, Note 1, tab 2 10.1, Note 2, Note 3, Note 4, s6
SONY: Xperia arc s, xperia go
NOKIA: Lumia 610, Lumia 800
APPLE: iPhone 4, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 plus
Uporabniški avatar
kmanson
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 1510
Pridružen: 25 feb 2012, 15:32
Kraj: Stockholm
Prejete zahvale: 166

Naprava: Nexus 5, Nexus 5x

Re: Samsung I9300 Galaxy S III

Št. objave:#5781  OdgovorNapisal/-a rasin » 27 jul 2015, 15:51

Imam eno vprašanje vezano na galaxy-ja s3.Kupil sem usb otg kabel in ko poskušam priklopit na njega usb ključek ali zunanji prenosni disk mi ju ne zazna oziroma mi napiše "počisti pomnilnik usb".Ali to pomeni da se ne da priklopit zunanje naprave za galaxyja s3 ali je pa pri mojem mobitelu kaj narobe?
Vsak nasvet oziroma pomoč dobrodošla.
rasin
AdultDroid
AdultDroid
 
Prispevkov: 176
Pridružen: 09 okt 2010, 17:43
Kraj: Murska Sobota
Prejete zahvale: 4

Naprava: galaxy s3 , galaxy tab 2 10.1

Re: Samsung I9300 Galaxy S III

Št. objave:#5782  OdgovorNapisal/-a rasin » 27 jul 2015, 16:11

Malce prehittro zastavil vprašanje.Sedaj sem našel odgovor da pač mora biti fat32 in ne ntfs.Tako da se opravičujem za vprašanje.
rasin
AdultDroid
AdultDroid
 
Prispevkov: 176
Pridružen: 09 okt 2010, 17:43
Kraj: Murska Sobota
Prejete zahvale: 4

Naprava: galaxy s3 , galaxy tab 2 10.1

Re: Samsung I9300 Galaxy S III

Št. objave:#5783  OdgovorNapisal/-a Tehnicni » 24 avg 2015, 22:35

S3 je prenehal komunicirati prek WiFija. Vzrok je verjetno v tem, da sem odstranil nekaj neuporabljanih programov in eden je javil težavo (mislim, da ga prej nisem ustavil). Telefon se sicer poveže, puščici za promet utripata, aplikacije pa javijo, da ne morejo do neta. Mobilni podatki delujejo.
Itak moram telefon na novo naližiti, kaj priporočate. Pogoj je, da dela HDR fotoaparat.
Kaj pomeni restoranje na tovarniške nastavitve, je to zadnji SiMobilov SW?
Tehnicni
AdultDroid
AdultDroid
 
Prispevkov: 158
Pridružen: 17 jul 2012, 07:25
Prejete zahvale: 1


Re: Samsung I9300 Galaxy S III

Št. objave:#5784  OdgovorNapisal/-a Mtd » 24 avg 2015, 22:49

Ponastavitev pomeni, da ti bo pobrisalo vse kar imaš na telefonu, to je v bistvu factory reset.. Jaz ti predlagam Cyanogen Mod, ali pa kak drug custom rom, ki bazira na AOSP - čistem Android-u. Razlika v hitrosti je občutna.
Uporabniški avatar
Mtd
VIP
VIP
 
Prispevkov: 1968
Pridružen: 26 dec 2010, 15:31
Prejete zahvale: 447

Naprava: Samsung Galaxy Note 3 & Nexus 9

Re: Samsung I9300 Galaxy S III

Št. objave:#5785  OdgovorNapisal/-a Mtd » 24 avg 2015, 22:50

Če boš naredil restore bo vse enako kot je, le da boš brez aplikacij.. ROM bo ostal isti, torej, če imaš sedaj Simobilovega, bo ostal Simobilov.
Uporabniški avatar
Mtd
VIP
VIP
 
Prispevkov: 1968
Pridružen: 26 dec 2010, 15:31
Prejete zahvale: 447

Naprava: Samsung Galaxy Note 3 & Nexus 9

Re: Samsung I9300 Galaxy S III

Št. objave:#5786  OdgovorNapisal/-a Tehnicni » 29 avg 2015, 12:16

To, kar imam sedaj?, torej zadnja uradna verzija, ali to, kar sem dobil pred leti?

Če grem na čisti android, gotovo izgubim HDR možnost fotoaparata. Sedaj mi to dela samo v vgrajeni apk, Google camera tega ne podpira.
Tehnicni
AdultDroid
AdultDroid
 
Prispevkov: 158
Pridružen: 17 jul 2012, 07:25
Prejete zahvale: 1


Re: Samsung I9300 Galaxy S III

Št. objave:#5787  OdgovorNapisal/-a Mtd » 29 avg 2015, 13:08

To kar imaš sedaj, bo ostalo na telefonu, če boš naredil factory reset. Uradnih posoodobitev za S3 pa že ni kar nekaj časa, če se ne motim.. Ne spomnim se več točno, če je bila opcija za HDR na Cyanogen-u.. Meni je odtehtalo hitro delovanje, več možnosti prilagajanja.. Sam se odloči, še vedno lahko greš nazaj na stock. :)

Uporabniku Mtd so se za prispevek zahvalili:
MMWolverine
Uporabniški avatar
Mtd
VIP
VIP
 
Prispevkov: 1968
Pridružen: 26 dec 2010, 15:31
Prejete zahvale: 447

Naprava: Samsung Galaxy Note 3 & Nexus 9

Re: Samsung I9300 Galaxy S III

Št. objave:#5788  OdgovorNapisal/-a MMWolverine » 29 avg 2015, 13:18

Stock Samsung kamero je možno imet na AOSP ROMih in sicer v obliki porta, za kar pa potrebuješ rootan telefon. Tole je samo primer in verjetno se bi našla novejša verzija, z manj bugi... http://forum.cyanogenmod.org/topic/7558 ... -for-aosp/

Mogoče probaj še kakšen kamera app, npr. Cameringo+ je super. ;)
MMWolverine
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 1514
Pridružen: 05 jan 2012, 15:40
Prejete zahvale: 510


Re: Samsung I9300 Galaxy S III

Št. objave:#5789  OdgovorNapisal/-a Picaso » 30 avg 2015, 01:59

Uradne posodobitve še vedno izhajajo res da bolj poredko.Za firmvare slovenskih operaterjev je ni bilo že skoraj leto dni,vprašanje če bo še.Je pa izšlo kar nekaj posodobitev cca dva meseca nazaj za avstrijskega,hrvaškega,italijanskega...operaterja tako da lahko poskusiš namestit kakšnega od teh ROMov.
Androidi pr naš bajt:
Samsung GT-I9300, GT-N7100, SM-N910C White&Gold
HUAWEI NXT-L09 Moonlight Silver&Space Gray

Varnostno kopiranje-BACKUP pred povrnitvijo telefona na tovarniške nastavitve
INTERNET IN MMS NASTAVITVE SLO mobilnih operaterjev
Uporabniški avatar
Picaso
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 6299
Pridružen: 12 feb 2012, 11:45
Prejete zahvale: 794


Re: Samsung I9300 Galaxy S III

Št. objave:#5790  OdgovorNapisal/-a Tehnicni » 30 avg 2015, 09:39

Sem našel A Better Camera, za nočne in HDR posnetke je boljši kot samsungov uradni ap. Splih nočni, naredi cca 10 posnetkov in jih združi v eno sliko, ob tem naredi še HDR, vsaj prvi vtis je tak. Rezultat je vsaj 2 velikostna razreda boljši. Filtracijo šuma dela spotoma, odvisno, kako nastaviš.

Kaj pa prenos vse šare v nek čisti android ROM, s katero aplikacijo vse prenesti na PC in potem nazaj.
Zadnjič spremenil Tehnicni, dne 30 avg 2015, 09:41, skupaj popravljeno 1 krat.
Tehnicni
AdultDroid
AdultDroid
 
Prispevkov: 158
Pridružen: 17 jul 2012, 07:25
Prejete zahvale: 1


Re: Samsung I9300 Galaxy S III

Št. objave:#5791  OdgovorNapisal/-a darkside » 30 avg 2015, 09:40

helium backup?
Obvezno branje bloga vsem neveščim uporabnikom Android sistema preden pride do problemov izgube podatkov ter ostalih stvari -> KLIK
Uporabniški avatar
darkside
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 11902
Pridružen: 31 okt 2011, 10:09
Prejete zahvale: 1592

Naprava: Samsung Galaxy S7

Re: Samsung I9300 Galaxy S III

Št. objave:#5792  OdgovorNapisal/-a Tehnicni » 30 avg 2015, 09:48

Kaj pomeni vprašaj na koncu?

Glede ROMa bi omenil, da me sedaj najbolj moti, da pri preskakovanju iz ap v ap izgubljam odprto vsebino, recimo greš iz Chrome v Twitter in nazaj in se spletna stran na novo nalaga, ko si na terenu z E povezavo, je to sila zoprno. Na tablici z 2G RAMa se to ne dogaja. Ali kateri ROM slovi po tem, da rešuje ta problem.
Druga moteča stvar pa so procesi v izadju, mislim ko se razne aplikacije sinhronizirajo ipd (recimo gmail) ki povsem zavrejo telefon, da ne omenim zasedanje E povezave. Se v kakem ROMu da to izklopiti.
Tehnicni
AdultDroid
AdultDroid
 
Prispevkov: 158
Pridružen: 17 jul 2012, 07:25
Prejete zahvale: 1


Re: Samsung I9300 Galaxy S III

Št. objave:#5793  OdgovorNapisal/-a Mtd » 31 avg 2015, 00:03

To je problem v RAM-u, ki ga je na S3 samo 1gb, tako, da je to še bolj opazno..
Podoben problem ima tudi S6 z agresivnim zapiranjem aplikacij. Torej je to pač Samsungov pristop.
Naložo custom rom, ki bazira na AOSP - čisti android ali pa CM- CyanogenMod-u.. Ki je že predhodno rootan, potem pa si naloži še aplikacijo Greenify https://play.google.com/store/apps/deta ... g.greenify, s katero lahko nastaviš hibernacijo aplikacij.

Vprašaj pa ti je postavil zato, ker je tole kr znana aplikacija, tudi na tem forumu je bila že večrkat omenjena, tudi veliko izmed nas jo uporablja.

https://play.google.com/store/apps/deta ... tta.backup

Pač sprobaj več ROM-ov, pa boš videl kako kateri deluje, jaz vsekakor ne priporočam romov, ki bazirajo na stock Samsungovih, ampak kot sem že večkrat povedal CM ali AOSP - predvsem zaradi hitrosti..

Rootaj telefon, naloži custom recovery, naredi backup trenuntega ROM-a, pa poizkušaj.
Kaj več ti pa ne moram pomagati, ker tega telefona že kar nekaj časa nimam..

Lp.
Uporabniški avatar
Mtd
VIP
VIP
 
Prispevkov: 1968
Pridružen: 26 dec 2010, 15:31
Prejete zahvale: 447

Naprava: Samsung Galaxy Note 3 & Nexus 9

Re: Samsung I9300 Galaxy S III

Št. objave:#5794  OdgovorNapisal/-a Mtd » 31 avg 2015, 00:07

http://forum.xda-developers.com/galaxy- ... 2-t3086689

Tole je pa sigurno prvi ROM, ki bi ga poizkusil sam.

Sem uporabljal ta ROM na Note 3 in sem bil z njim izredno zadovoljen, od delovanja, baterije, prilagajanja.. Skratka top.
Uporabniški avatar
Mtd
VIP
VIP
 
Prispevkov: 1968
Pridružen: 26 dec 2010, 15:31
Prejete zahvale: 447

Naprava: Samsung Galaxy Note 3 & Nexus 9

Re: Samsung I9300 Galaxy S III

Št. objave:#5795  OdgovorNapisal/-a Likalnik » 02 nov 2015, 19:38

Pomoc bi rabil, kolegu se s3 ustavi pri samsung logu...telefon ni rootan ali bil kakor koli flashan...vse je stock...zakaj se mu ne prizge vec...se sam ne ve....kako to resiti...naloziti stock rom preko odina....se da se na kaksen drug nacin....da mu ne izbrisem vseh podatkov....ce mu preko odina nalozim zadnji uradni rom...ne rabim nic rootat ali kaj drugega...more it zadeva gladko skozi?

Poslano z mojega SM-N920F z uporabo Tapatalk
Likalnik
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 1598
Pridružen: 10 jun 2010, 09:15
Kraj: Lesce
Prejete zahvale: 55

Naprava: Nexus 6P

Re: Samsung I9300 Galaxy S III

Št. objave:#5796  OdgovorNapisal/-a greenmen » 02 nov 2015, 19:41

Nerabiš roota, pa tudi vsi podatki ostanejo.

Poslano z mojega Nexus 5 z uporabo Tapatalk
Uporabniški avatar
greenmen
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 8085
Pridružen: 27 sep 2010, 16:40
Kraj: Bela krajina
Prejete zahvale: 1176

Naprava: Samsung Galaxy S7 & LGGWR

Re: Samsung I9300 Galaxy S III

Št. objave:#5797  OdgovorNapisal/-a Likalnik » 02 nov 2015, 19:44

Jest zmer vse povrnem na tovarniske nastavitve...da ni pol komplikacij...kaj predlagas...ce samo preko odina nalozim nov sw....brez, da mu kaj vracam na tovarniske nastavitve...bo ql...

Poslano z mojega SM-N920F z uporabo Tapatalk
Likalnik
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 1598
Pridružen: 10 jun 2010, 09:15
Kraj: Lesce
Prejete zahvale: 55

Naprava: Nexus 6P

Re: Samsung I9300 Galaxy S III

Št. objave:#5798  OdgovorNapisal/-a greenmen » 02 nov 2015, 19:48

Seveda bo kul, fr ni vedno potreben.

Poslano z mojega Nexus 5 z uporabo Tapatalk

Uporabniku greenmen so se za prispevek zahvalili:
Likalnik
Uporabniški avatar
greenmen
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 8085
Pridružen: 27 sep 2010, 16:40
Kraj: Bela krajina
Prejete zahvale: 1176

Naprava: Samsung Galaxy S7 & LGGWR

Re: Samsung I9300 Galaxy S III

Št. objave:#5799  OdgovorNapisal/-a Likalnik » 02 nov 2015, 19:49

Hvala ti za odgovore...

Poslano z mojega SM-N920F z uporabo Tapatalk
Likalnik
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 1598
Pridružen: 10 jun 2010, 09:15
Kraj: Lesce
Prejete zahvale: 55

Naprava: Nexus 6P

Re: Samsung I9300 Galaxy S III

Št. objave:#5800  OdgovorNapisal/-a Likalnik » 03 nov 2015, 19:12

Mal mi je cudno, da se sw lahko sesuje in da ne mores vec v telefon...razen ce ni kaksna hw napaka....nisem se zasledil, da bi se sam od sebe sesul...se slika kaj napise
Slika

Poslano z mojega SM-N920F z uporabo Tapatalk
Likalnik
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 1598
Pridružen: 10 jun 2010, 09:15
Kraj: Lesce
Prejete zahvale: 55

Naprava: Nexus 6P

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Mobilni telefoni

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov