[Vodič]-Zmanjšaj si porabo baterije!

Forum je namenjen splošnim nasvetom v povezavi z Android napravami.

Re: [Vodič]-Zmanjšaj si porabo baterije!

Št. objave:#76  OdgovorNapisal/-a 2gingerja » 28 mar 2014, 22:28

Eno vprasanje ali juice defender priporocen ali ne
Uporabniški avatar
2gingerja
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 906
Pridružen: 04 nov 2010, 14:00
Prejete zahvale: 31

Naprava: Oneplus 3

Re: [Vodič]-Zmanjšaj si porabo baterije!

Št. objave:#77  OdgovorNapisal/-a KrLo » 28 mar 2014, 22:31

Veliko jih priporoca, jaz nikoli nisem prakticiral.

Poslano z mojega Samsung Galaxy Note 3 z uporabo Tapatalka

Uporabniku KrLo so se za prispevek zahvalili:
2gingerja
Uporabniški avatar
KrLo
Administrator
Administrator
 
Prispevkov: 28687
Pridružen: 30 sep 2010, 10:15
Kraj: Murska Sobota
Prejete zahvale: 4809


Re: [Vodič]-Zmanjšaj si porabo baterije!

Št. objave:#78  OdgovorNapisal/-a pitastrudl » 29 mar 2014, 02:27

Je pa ni, samo mi je ljubše z taskerjem delat profile zamanjšo porabo. Si bo treba cajt uzet pa dopisat mal :p.
ROM: SlimKat 4.4 Kernel: Alucard kernel
Uporabniški avatar
pitastrudl
VIP
VIP
 
Prispevkov: 4145
Pridružen: 29 apr 2011, 20:32
Kraj: Ljubljana
Prejete zahvale: 673

Naprava: Samsung Galaxy SIV

Re: [Vodič]-Zmanjšaj si porabo baterije!

Št. objave:#79  OdgovorNapisal/-a 2gingerja » 06 apr 2014, 02:23

Jaz v pmp.prop file ne najdem teh nastavitev za wifi in hibernacijo...
Uporabniški avatar
2gingerja
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 906
Pridružen: 04 nov 2010, 14:00
Prejete zahvale: 31

Naprava: Oneplus 3

Re: [Vodič]-Zmanjšaj si porabo baterije!

Št. objave:#80  OdgovorNapisal/-a pitastrudl » 06 apr 2014, 02:36

bom moral malo posodobiti temo, že odlašam malce preveč. build.prop se je kar spremenil od 4.1 in naprej. Tale wifi scanning je ponavadi samo v custom romih dodan buildprop. drugače pa če imaš 4.3 oz 4.4 lahko daš v wifi settings "wifi optimization" in ti zmanjša malo porabo z wifijem. Pomni, da glavne krvice za porabo boš našel v aplikacijah :).
ROM: SlimKat 4.4 Kernel: Alucard kernel
Uporabniški avatar
pitastrudl
VIP
VIP
 
Prispevkov: 4145
Pridružen: 29 apr 2011, 20:32
Kraj: Ljubljana
Prejete zahvale: 673

Naprava: Samsung Galaxy SIV

Re: [Vodič]-Zmanjšaj si porabo baterije!

Št. objave:#81  OdgovorNapisal/-a 2gingerja » 06 apr 2014, 22:51

Ali tiste nastvitve v built.prop ki si jih omenil na koncu tja dopisemo
Uporabniški avatar
2gingerja
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 906
Pridružen: 04 nov 2010, 14:00
Prejete zahvale: 31

Naprava: Oneplus 3

Re: [Vodič]-Zmanjšaj si porabo baterije!

Št. objave:#82  OdgovorNapisal/-a pitastrudl » 06 apr 2014, 23:36

lahko jih dopises samo nevem ce bo delovalo. ce kaj za***es gre lahk telefon v bootloop pa bos moral reflashat rom

Sent from my GT-I9505
ROM: SlimKat 4.4 Kernel: Alucard kernel
Uporabniški avatar
pitastrudl
VIP
VIP
 
Prispevkov: 4145
Pridružen: 29 apr 2011, 20:32
Kraj: Ljubljana
Prejete zahvale: 673

Naprava: Samsung Galaxy SIV

Re: [Vodič]-Zmanjšaj si porabo baterije!

Št. objave:#83  OdgovorNapisal/-a 2gingerja » 08 apr 2014, 20:22

Potem pa se raje ne bom igral s tem :) . Sem pa zasledil aplikacijo greenify ki hibernera aplikacije da se ne prizigajo.
Uporabniški avatar
2gingerja
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 906
Pridružen: 04 nov 2010, 14:00
Prejete zahvale: 31

Naprava: Oneplus 3

Re: [Vodič]-Zmanjšaj si porabo baterije!

Št. objave:#84  OdgovorNapisal/-a Picaso » 28 avg 2014, 00:47

Eden največjih porabnikov so lokacijske storitve.Preveri če ti katera od aplikacij vklaplja gps oz uporablja iskanje lokacije to lahko počne tudi preko wifija.Sem prepričan da je za to kriva kakšna aplikacija,ki si jo v zadnjem času naložil ali kakšne nastavitve.Ker če je po factory resetu ne bi spet naložil oz obnovil taistih nastavitev do tega ne bi smelo prihajat.
Uporabniški avatar
Picaso
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 6583
Pridružen: 12 feb 2012, 11:45
Prejete zahvale: 837


Re: [Vodič]-Zmanjšaj si porabo baterije!

Št. objave:#85  OdgovorNapisal/-a barosa » 30 nov 2014, 16:12

Zdravo, mi lahko kako pomagate
Včeraj se je sfuzlalo mojemu S4, kar na enkrat je noro začel porabljati baterijo.
Recimo v 3h urah v standbayu je porabil 30%, vmes je napisal neko obvestilo, da mi nek priklopljen porabnik uporablja energijo... ker se mi je mudilo nisem prebral ampak sami pritisnil OK. Ko sem ga dal polnit, je samo vibreral v presledkih, potem pa se je nakako zbrihtal in napolnil, vendar se je polnil še enkrat bolj dolgo kot običajno.
Nasnel sem to aplikacijo ki meri tok, in piše da porablja med tem ko je samo na namizju 460mA.
Kako bi lahko ugotovil kdo porablja baterijo ? V nastavitvah piše, da gre večina energije za "sistem android".
Hvala L.p.
barosa
BabyDroid
BabyDroid
 
Prispevkov: 24
Pridružen: 12 sep 2011, 18:18
Prejete zahvale: 0


Re: [Vodič]-Zmanjšaj si porabo baterije!

Št. objave:#86  OdgovorNapisal/-a Picaso » 30 nov 2014, 17:00

Na brzino bi rekel da je šla baterija,če imaš možnost preveri zamenjaj baterijo,če se je to dogajalo med polnenjem je možen tudi kakšen kratek stik-preveri zamenjaj kabel.Lahko pa ti je to začela povzročat tudi kakšna nedavno nameščena aplikacija.Če ne bo drugače najprej naredi reset,kasneje pa če ne bo boljše tudi povrnitev na tovarniške nastavitve.
Uporabniški avatar
Picaso
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 6583
Pridružen: 12 feb 2012, 11:45
Prejete zahvale: 837


Re: [Vodič]-Zmanjšaj si porabo baterije!

Št. objave:#87  OdgovorNapisal/-a barosa » 30 nov 2014, 19:11

Dvomim da bi šla baterija, glede na to da je tukaj problem velika poraba. Nobene aplikacije nisem nalagal nedavno, oz nisem počel skoraj nič z njim. Edino stvar ki sem delal, je to da sem priklopil miško brezžično gor za probo.
Sedaj sem naredil hard reset, pa je zadeva še vedno ista. Poraba je stalno 460mA, pa ni važno kaj počnem z njim
barosa
BabyDroid
BabyDroid
 
Prispevkov: 24
Pridružen: 12 sep 2011, 18:18
Prejete zahvale: 0


Re: [Vodič]-Zmanjšaj si porabo baterije!

Št. objave:#88  OdgovorNapisal/-a barosa » 01 dec 2014, 08:17

Hard reset je pomagal. Sedaj se je spraznil čez noč 2%, prej pa 35.
Zmotila me je aplikacija current widget, katera še vedno kaže porabo 460mA,
tako da očitno ta zadeva ne dela na S4.
Druga aplikacija mi kaže 6mA v standbayu.
lp.
barosa
BabyDroid
BabyDroid
 
Prispevkov: 24
Pridružen: 12 sep 2011, 18:18
Prejete zahvale: 0


Prejšnja

Vrni se na Splošni nasveti

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost