Telemach Mobil

Forum je namenjen splošnim nasvetom v povezavi z Android napravami.

Re: Telemach Mobil

Št. objave:#251  OdgovorNapisal/-a Sepdoni » 18 avg 2016, 13:24

Potrjujem dobro delovanje omrežja. Gostovanje je še vedno vključeno (ampak ga niti več nikjer ne rabim).
Za zanesljivo pot vedno in povsod: http://www.mladinska-igra.com/
Uporabniški avatar
Sepdoni
AdultDroid
AdultDroid
 
Prispevkov: 145
Pridružen: 06 jan 2012, 11:20
Prejete zahvale: 6


Re: Telemach Mobil

Št. objave:#252  OdgovorNapisal/-a ales400 » 18 avg 2016, 22:33

Sem šel s Simobila na Telemach..
Večkrat poženem Speedtest, ko grem kam po Sloveniji, pa vedno precej slabša hitrost kot na Simobilu..
Večina mam pri H+ tam okrog 10 do max 15Mbps downloada. Lahko tudi slabše.
Pri LTE so hitrostne razlike napram Simobilu ogroooooomne, tudi po več kot 50Mbps.. :)

Ostalo dela super. Tako da odvisno za kaj rabiš, meni odtehta cena paketa 12€ to hitrost napram Simobilu, kjer sem plačeval 20€, ker pri brskanju po spletu ni neke razlike, če pa je pa mam vedno kako dodatno sekundo časa za počakat da odpre stran.. :)

Poslano z mojega A0001 z uporabo Tapatalk
Slika
ales400
WisdomDroid
WisdomDroid
 
Prispevkov: 465
Pridružen: 25 jan 2011, 18:40
Prejete zahvale: 29

Naprava: OnePlus One, HTC One X+, SGS2, Desire

Re: Telemach Mobil

Št. objave:#253  OdgovorNapisal/-a ales400 » 18 avg 2016, 22:34

Itak pa je najbolj odvisno od lokacije kjer uporabljaš telefon/omrežje.. Povsod je drugače :)

Poslano z mojega A0001 z uporabo Tapatalk
Slika
ales400
WisdomDroid
WisdomDroid
 
Prispevkov: 465
Pridružen: 25 jan 2011, 18:40
Prejete zahvale: 29

Naprava: OnePlus One, HTC One X+, SGS2, Desire

Re: Telemach Mobil

Št. objave:#254  OdgovorNapisal/-a Vosko » 22 avg 2016, 11:47

@ales400: moraš tudi vedet, da ima Telemach dobro leto LTE omrežje in ima zelo zavidljivo pokritost. V tem istem času je imel Simobil le nekaj mest pokritih. So pa se pri Telemachu očitno odločili, da ne bodo šli v "hitrostno vojno" z ostalidvema, kar je meni kot uporabniku čisto kul, ker ne merim mikrosekund koliko prej se mi odpre stran. Važno, da je dobra pokritost.
Uporabniški avatar
Vosko
AdultDroid
AdultDroid
 
Prispevkov: 233
Pridružen: 06 jan 2012, 10:58
Prejete zahvale: 12


Re: Telemach Mobil

Št. objave:#255  OdgovorNapisal/-a ales400 » 14 sep 2016, 14:36

Kako lahko vklopim storitev, da mi med telefoniranjem zvoni, če me kdo drug kliče?

Torej da med telefoniranjem nisem nedosegljiv, ampak lahko dam trenutnega klicatelja na čakanje, na nov klic pa odgovorim..

Poslano z mojega A0001 z uporabo Tapatalk
Slika
ales400
WisdomDroid
WisdomDroid
 
Prispevkov: 465
Pridružen: 25 jan 2011, 18:40
Prejete zahvale: 29

Naprava: OnePlus One, HTC One X+, SGS2, Desire

Re: Telemach Mobil

Št. objave:#256  OdgovorNapisal/-a pomo » 14 sep 2016, 14:48

To si nastaviš v telefonu. Poglej če imaš kje čakajoči klic. Pa če govoriš s kom in te medtem kdo kliče ti telefon ne zvoni, ampak ti med pogovorm zapiska.
pomo
TeenDroid
TeenDroid
 
Prispevkov: 94
Pridružen: 22 jan 2012, 16:16
Prejete zahvale: 3


Re: Telemach Mobil

Št. objave:#257  OdgovorNapisal/-a ales400 » 14 sep 2016, 15:19

Hvala sem našel v nastavitvah. Sem mislil, da se je ta možnost izgubila ob menjavi operaterja, ker mi je prej vedno piskalo, ampak se je zgleda ob posodobitvi telefona :)

Poslano z mojega A0001 z uporabo Tapatalk
Slika
ales400
WisdomDroid
WisdomDroid
 
Prispevkov: 465
Pridružen: 25 jan 2011, 18:40
Prejete zahvale: 29

Naprava: OnePlus One, HTC One X+, SGS2, Desire

Re: Telemach Mobil

Št. objave:#258  OdgovorNapisal/-a izo » 24 dec 2016, 19:21

sem še eden tistih, ki so preskočili iz telekoma na telemach, pa imam nekaj čist osnovnih vprašanj, glede na prebrano:

a) pogoj za ceno 12€ (imam njihovo kabelsko) je torej vezava min. 24 mesecev? zaenkrat ima do konca leta po 15€, potem pa lahko uveljavim popust, ker bo tudi kabelska na novo (moje)ime, sem odlašal s tem..

b) so poleg teh 12 oz 15€ še kakšni dodatni stroški, če ne vklopiš oz naročiš nič dodatnih zadev? se nekaj omenja v debati nekih 30 centov za to in ono, pa me čist iz prakse zanima, kaj še nabijejo na položnicah..

c) bistveno: raoming preko npr. telekoma se plača ali ne v tem paketu, kako vam deluje kaj to avtomatsko preklaplanje? a vedno ve preklopit na telekom, da mi ne recimo kakšnega hrvaškega operaterje vrine notri, pa bo potem spet veselica ob položnici? kako ste si kaj poštimali te zadeve, recimo za samsung (sem še na dinozavru SII).

d) prenos podatkov sem nekako vklopil deloma po napotkih tukaj in telemach navodilih za samsunge. če kdo rabi:
http://telemach.si/pomoc-in-podpora/dok ... 0419,10443
kako je tudi s tem prenosi zdej, kakšne hitrosti lahko pričakujem ne ne-4G telefonu in kakšne so razlike po Sloveniji (Ljubljana je najbrž še ok, zanima me recimo še Dolenjska in še bolj Bela krajina). In še enkrat, kaj je glede roaminga ipd? V paketu gre za 5Gb podatkov, je tudi tukaj tisti omenjeni padec hitrosti po prvem porabljenem gigabitu?

Tolk, upam da nisem preveč zatežil, rabim direktne in no-bs odgovore iz prve roke, po možnosti. Hvala.

Hvala.
izo
TeenDroid
TeenDroid
 
Prispevkov: 47
Pridružen: 11 jun 2011, 08:40
Prejete zahvale: 0


Re: Telemach Mobil

Št. objave:#259  OdgovorNapisal/-a Vosko » 28 dec 2016, 15:10

a) Ko boš sklenil naročnino za fiksno telefonijo in tv lahko znižaš naročnino za mobilno (na 12€/mesečno). To lahko narediš zase in še za 3 osebe iz svojega gospodinjstva.
b) Dodatni stroški so sami tisti, ki jih sam vklopiš (tujina), sicer pa imaš praktično neomejeno pogovorov, sms-ov, mms-ov in podatkov. Po 5GB prenosa podatkov, se ti hitrost zniža.
c) roaming v Telekomu je brezplačen. Če se da kako nastaviti blokado tujih operaterjev pa moraš preveriti v telefonu.
d) LTE si vklopiš s tem da pošlješ "LTE" na 7070. Nato pa pravilno nastaviš APN-je: http://telemach.si/a15519/Pomoc/Posamez ... e-LTE.html
Glede pokritosti pa imam jaz zelo dobro izkušnjo s Telemachom. So res dobro porihtali in nadgradili omrežje. Praktično ni nobenih izpadov. Ljudem ne prekinja, ko govorim z njimi itd.
Uporabniški avatar
Vosko
AdultDroid
AdultDroid
 
Prispevkov: 233
Pridružen: 06 jan 2012, 10:58
Prejete zahvale: 12


Re: Telemach Mobil

Št. objave:#260  OdgovorNapisal/-a izo » 01 jan 2017, 12:16

aha, hvala za informacije.
ja, tole preklaplanje bi bilo fajn, če bi se dalo naštimat, da nuca samo telekom. imam že en tak kraj, kjer sem dostikrat, pa ni telemach signala, hrvaška pe je blizu (čeprav ima telekom močnejši signal).
pošteno povedano, če bi telekom šel dol z oblakov, bi bil še vedno tam, tako pa.. sicer pa kdo ve, kaj bo v prihodnosti z vsem skupaj, verjetno bo tudi prodan, kot vse ostalo..
srečno 2017 vsem!
izo
TeenDroid
TeenDroid
 
Prispevkov: 47
Pridružen: 11 jun 2011, 08:40
Prejete zahvale: 0


Re: Telemach Mobil

Št. objave:#261  OdgovorNapisal/-a ales400 » 01 jan 2017, 15:41

Telemach je že 2013 bil prodan Američanom :)

Poslano z mojega A0001
Slika
ales400
WisdomDroid
WisdomDroid
 
Prispevkov: 465
Pridružen: 25 jan 2011, 18:40
Prejete zahvale: 29

Naprava: OnePlus One, HTC One X+, SGS2, Desire

Re: Telemach Mobil

Št. objave:#262  OdgovorNapisal/-a teo » 06 jan 2017, 19:13

Me je danes to sporocilo od Telemacha, da so razsirili seznam pogodbenih operaterjev v Eu za nekatere pakete razveselil! Bravo Telemach!! Predvsem se mi gre za hitrosti int. ( LTE) ki jih do sedaj nekateri "drugorazredni" operaterji v v drzavah, ki jih vecinoma obiskujem niso imeli, oziroma je bila pokritost slaba!

Poslano z mojega SM-G928F z uporabo Tapatalk
Uporabniški avatar
teo
WisdomDroid
WisdomDroid
 
Prispevkov: 458
Pridružen: 09 jan 2012, 20:57
Prejete zahvale: 37

Naprava: samsung galaxy s8+

Re: Telemach Mobil

Št. objave:#263  OdgovorNapisal/-a Mtd » 10 feb 2017, 17:13

Kaj je Telemach razširil svoje omrežje na dodatne frekvence?
Uporabniški avatar
Mtd
VIP
VIP
 
Prispevkov: 2265
Pridružen: 26 dec 2010, 15:31
Prejete zahvale: 500

Naprava: Samsung Galaxy Note 3 & Nexus 9

Re: Telemach Mobil

Št. objave:#264  OdgovorNapisal/-a ales400 » 16 feb 2017, 00:04

Jap. Na septembrski dražbi so dobili LTE frekvence 900, 1800 in 2100.

http://www.blog.uporabnastran.si/2016/0 ... -2100-mhz/

V Mariboru pri Bauhausu vem da je LTE 1800 oddajnik.

Poslano z mojega A0001
Zadnjič spremenil Picaso, dne 16 feb 2017, 05:42, skupaj popravljeno 1 krat.
Razlog: Nepotrebno citiranje predhodnega posta!
Slika

Uporabniku ales400 so se za prispevek zahvalili:
Mtd
ales400
WisdomDroid
WisdomDroid
 
Prispevkov: 465
Pridružen: 25 jan 2011, 18:40
Prejete zahvale: 29

Naprava: OnePlus One, HTC One X+, SGS2, Desire

Re: Telemach Mobil

Št. objave:#265  OdgovorNapisal/-a Mtd » 16 feb 2017, 00:09

Se mi je zdelo, da more bit nekaj na tem.. sem dobil na kitacju 4g:)) Pozitivno presenečen, tudi na Nexusu, ki je bil iz Amerike mi je vleklo preden sem prodal 4g.. Hvala!
Uporabniški avatar
Mtd
VIP
VIP
 
Prispevkov: 2265
Pridružen: 26 dec 2010, 15:31
Prejete zahvale: 500

Naprava: Samsung Galaxy Note 3 & Nexus 9

Re: Telemach Mobil

Št. objave:#266  OdgovorNapisal/-a ales400 » 26 feb 2017, 19:51

Slika

Evo LTE na OnePlus One. Lokacija - Ptuj :)

Torej se pojavljajo novi ne samo LTE 800 oddajniki..

Poslano z mojega A0001
Slika
ales400
WisdomDroid
WisdomDroid
 
Prispevkov: 465
Pridružen: 25 jan 2011, 18:40
Prejete zahvale: 29

Naprava: OnePlus One, HTC One X+, SGS2, Desire

Re: Telemach Mobil

Št. objave:#267  OdgovorNapisal/-a Deky_ » 26 feb 2017, 19:56

Ja ker so začeli tudi 1800 Mhz vklapljat zato ti tvoj OnePlus one zaznal LTE ..
Če sem ti pomagal klikni gumb ˝HVALA˝
Slika

Android Zgodovina:
LG GT540 Swift
LG Optimus 2x
Samsung Galaxy S3 I9300
Galaxy Tab 2
S3 LTE (i9305)
Galaxy S5 Neo
Galaxy A5 2017
Galaxy S9+

Uporabniku Deky_ so se za prispevek zahvalili:
motoristic
Uporabniški avatar
Deky_
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 856
Pridružen: 23 avg 2010, 10:03
Prejete zahvale: 91

Naprava: Samsung Galaxy S20 Ultra

Re: Telemach Mobil

Št. objave:#268  OdgovorNapisal/-a Picaso » 11 apr 2017, 13:46

DATA SHOCK
NAJVEČ - 50 GB
ŠE VEČ - 15 GB
VEČ - 600 MB
http://telemach.si/mobilna/data-shock

Uporabniku Picaso so se za prispevek zahvalili: 3x
DennisDeegreenmenLPKA
Uporabniški avatar
Picaso
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 6583
Pridružen: 12 feb 2012, 11:45
Prejete zahvale: 837


Re: Telemach Mobil

Št. objave:#269  OdgovorNapisal/-a ales400 » 11 apr 2017, 21:34

Opa Opa, to pa je pozitiven šok. S 5 na 15 GB za 12€.

Se pravi po novem zakonu še vse te enote zastonj v državah EU.

Poslano z mojega A0001 z uporabo Tapatalk
Slika
ales400
WisdomDroid
WisdomDroid
 
Prispevkov: 465
Pridružen: 25 jan 2011, 18:40
Prejete zahvale: 29

Naprava: OnePlus One, HTC One X+, SGS2, Desire

Re: Telemach Mobil

Št. objave:#270  OdgovorNapisal/-a DennisDee » 11 apr 2017, 22:26

Ravno se mi izteka vezava in bo kar za razmisliti, ce je vredno ostati na simobilu. Ker taka ponudba, ki jo telemach nudi za 20EUR, ne vem ce jim bo kdo kos.. priznam, je zelo mamljivo :D
Kako pa je s pokritostjo 4G, ste zadovoljni uporabniki?
DennisDee
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 1266
Pridružen: 22 dec 2010, 11:44
Prejete zahvale: 148

Naprava: Samsung Galaxy S6

Re: Telemach Mobil

Št. objave:#271  OdgovorNapisal/-a Picaso » 11 apr 2017, 23:05

ales400 napisal/-a:Se pravi po novem zakonu še vse te enote zastonj v državah EU.

Zaenkrat klici in smsi, kar ni po zakonu. Po zakonu pa enkrat junija še podatki, ki so v paketu.
Uporabniški avatar
Picaso
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 6583
Pridružen: 12 feb 2012, 11:45
Prejete zahvale: 837


Re: Telemach Mobil

Št. objave:#272  OdgovorNapisal/-a frenk27 » 12 apr 2017, 09:40

Tale ponudba je pa res trenutno brez konkurence :) Top zadeva. Kar se pa tiče pokritosti, pa nevem... Sicer ma prjatu telemach, pa se full pohvali glede pokritosti. Nevem, treba bi blo mal potestirat. Sicer pa če se ne motim ti da telemach brezplačno testirat za 1 teden, če se ne motim.....

Poslano z mojega SM-N910C z uporabo Tapatalk
frenk27
WisdomDroid
WisdomDroid
 
Prispevkov: 472
Pridružen: 16 nov 2010, 13:25
Kraj: 1310 Ribnica
Prejete zahvale: 31

Naprava: Samsung Galaxy S10+

Re: Telemach Mobil

Št. objave:#273  OdgovorNapisal/-a greenmen » 12 apr 2017, 10:12

Ne se motiš res dobiš 1 teden za testirat.

Poslano z mojega SM-G930F z uporabo Tapatalk
Slika
Slika


Če ti je prispevek v korist klikni gumb Slika
Uporabniški avatar
greenmen
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 8402
Pridružen: 27 sep 2010, 16:40
Kraj: Bela krajina
Prejete zahvale: 1203

Naprava: Pixel 4 XL

Re: Telemach Mobil

Št. objave:#274  OdgovorNapisal/-a manuela1986 » 12 apr 2017, 18:07

Oooo super! Imam ŠE VEČ in sem kar nekajkrat pred koncem meseca morala vklopit dodaten giga ali 3 :)
♪♫ The Dream Walker ♫♪
Uporabniški avatar
manuela1986
WisdomDroid
WisdomDroid
 
Prispevkov: 376
Pridružen: 30 jan 2015, 17:19
Prejete zahvale: 18

Naprava: GS10, GS7E, GS5, Tab Pro 10.1

Re: Telemach Mobil

Št. objave:#275  OdgovorNapisal/-a LPKA » 12 apr 2017, 21:09

jaz bom šel definitivno sem iz Boba, ampak čakam na S8.
Ima kdo kaj info kdaj ga bodo, če ga bodo dobili, ter cena.
Enjoy life, eat out more OFTEN! There is allways a way!
Ericsson 1018,Sony Clie PEG-T415 + Siemens S35i,Ericsson T630,Z1010,S500,QTEK9090,PalmP3300,HTCG1,NEXUS ONE,SGSII,HOX,NOTEII,HTC1,LGG2,MotoG2,SGS6Edge,SGNOTE5,YOTAPH2,SGS7E,SGS8,NEX5X,NOTE8,HuaweiM10Pro,Pixel2XL,PIXEL2,LGG6,SGS9,LGG7,PH-1,M20PRO,PIX3,Note10,P30PRO,P40PRO,Pix4XL,Xp1II,ZFold2
Uporabniški avatar
LPKA
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 3090
Pridružen: 07 mar 2009, 17:37
Kraj: Smokuč
Prejete zahvale: 289

Naprava: Z-Fold-2/Fenix6Titanium

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Splošni nasveti

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost