bob Prenos podatkov

Forum je namenjen splošnim nasvetom v povezavi z Android napravami.

Re: bob Prenos podatkov

Št. objave:#26  OdgovorNapisal/-a CrazyLemon » 27 nov 2014, 23:09

Telefon ali pa sebe.. ker BoB dela normalno, meni je samodejno naštimalo in imam zgoraj omenjene simobil nastavitve (brez sprednjih ničel v IPju) :)
CrazyLemon
WisdomDroid
WisdomDroid
 
Prispevkov: 444
Pridružen: 18 sep 2009, 16:57
Prejete zahvale: 18


Re: bob Prenos podatkov

Št. objave:#27  OdgovorNapisal/-a greenmen » 27 nov 2014, 23:25

Ti sigurni nimas s4,ker tu je treba vnesti apn tocke rocno. ;)

Poslano z mojega GT-I9505 z uporabo Tapatalk
Slika
Slika


Če ti je prispevek v korist klikni gumb Slika
Uporabniški avatar
greenmen
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 8258
Pridružen: 27 sep 2010, 16:40
Kraj: Bela krajina
Prejete zahvale: 1189

Naprava: Pixel 2 XL & LGGWR

Re: bob Prenos podatkov

Št. objave:#28  OdgovorNapisal/-a n0_b0dy » 28 nov 2014, 07:22

Jst sn zej pri sebi pogledal...
Pri apn nastavitvah za net nimam vnesenega proxy streznika in vrat...
Ne vem pa zakaj bi spreminjal mms nastavitve ce so ti mmsi laufali...
Uporabniški avatar
n0_b0dy
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 611
Pridružen: 15 okt 2010, 06:14
Prejete zahvale: 52

Naprava: Samsung Galaxy Tab 2 P5100 CM11

Re: bob Prenos podatkov

Št. objave:#29  OdgovorNapisal/-a izak1996 » 28 nov 2014, 15:21

No, sem včeraj še enkrat poklical na bob in, kot sem pričakoval, mi je še enkrat rekla, da bi ona narekovala nastavitve, jaz pa bi preveril, če so pravilno vpisane. Seveda sem jo gladko zavrnil, potem pa je rekla, da bo podala prijavo in bodo tehniki rešili.
Povedal sem ji nekaj podatkov in je podala prijavo. Danes sem čisto slučajno spet poskusil, če dela, in je po nekem čudežo delalo.
Očitno je vseeno bila na njihovi strani napaka, ker mi zdaj dela z njihovimi osnovnimi nastavitvami.

Hvala vsem za pomoč.
Naprava: Samsung Galaxy S4 GT-I9505 [4.4.2][KitKat][stock]
izak1996
TeenDroid
TeenDroid
 
Prispevkov: 67
Pridružen: 14 apr 2012, 12:11
Prejete zahvale: 12

Naprava: Samsung Galaxy S4

Re: bob Prenos podatkov

Št. objave:#30  OdgovorNapisal/-a Picaso » 28 nov 2014, 17:18

Lahko bi delil z nami te tvoje nastavitve da bodo tudi drugi vedeli na katerih nastavitvah sigurno dela.
Uporabniški avatar
Picaso
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 6522
Pridružen: 12 feb 2012, 11:45
Prejete zahvale: 823


Re: bob Prenos podatkov

Št. objave:#31  OdgovorNapisal/-a izak1996 » 28 nov 2014, 20:10

Dela mi z nastavitvami, ki jih je delil že @darkside
viewtopic.php?f=14&t=13185

S tistimi od boba, ne od simobila.
Edino pri MMS nastavitvah, mislim, da je geslo "mms" in ne "bob", kot piše tam.
Naprava: Samsung Galaxy S4 GT-I9505 [4.4.2][KitKat][stock]
izak1996
TeenDroid
TeenDroid
 
Prispevkov: 67
Pridružen: 14 apr 2012, 12:11
Prejete zahvale: 12

Naprava: Samsung Galaxy S4

Re: bob Prenos podatkov

Št. objave:#32  OdgovorNapisal/-a darkside » 30 nov 2014, 01:17

Sem dodal v temo da je mozni geslo tudi mms

Poslano z mojega SM-N9005 z uporabo Tapatalk
Obvezno branje bloga vsem neveščim uporabnikom Android sistema preden pride do problemov izgube podatkov ter ostalih stvari -> KLIK
Uporabniški avatar
darkside
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 12235
Pridružen: 31 okt 2011, 10:09
Prejete zahvale: 1640

Naprava: Samsung Galaxy Note8

Re: bob Prenos podatkov

Št. objave:#33  OdgovorNapisal/-a Johnycage » 02 dec 2014, 18:39

Upam da si lahko sposodim tole temo. V glavnem pred par dnevi sem šel iz mobitela na bob mini paket. Vse lepo in prav ampak problem je v tem, da sem nedosegljiv. Ponavadi imam eno črtico, včasih tudi polni signal ampak sem še vedno stalno nedosegljiv. Smsi posledično sploh ne prihajajo, včasih pa pridejo z večdnevno zamudo. Če dam pri nastavitvah na 2g sploh ni signala, če nastavim, da se samodejno preklaplja signal je ampak sem nedosegljiv. Tudi pri še tretji opciji (mislim da 3g) signal je ampak še vedno nedosegljiv. Telefon je LG l90, 4.4.2 verzija.
Če dam sim kartico v staro Nokio deluje vse brez problema, poln signal in dosegljiv.
Je še kakšna fora v nastavitvah, ker ne razumem kako ne deluje?
Johnycage
BabyDroid
BabyDroid
 
Prispevkov: 10
Pridružen: 15 sep 2014, 13:27
Prejete zahvale: 0


Re: bob Prenos podatkov

Št. objave:#34  OdgovorNapisal/-a Paul » 02 dec 2014, 19:48

Si poskusil ponovni zagon in potem (če prvo ne pomaga) povrnitev na tovarniške nastavitve telefona?
Slika
Slika
Uporabniški avatar
Paul
WisdomDroid
WisdomDroid
 
Prispevkov: 325
Pridružen: 19 jul 2012, 22:11
Kraj: Maribor
Prejete zahvale: 45

Naprava: Huawei P10 Plus

Re: bob Prenos podatkov

Št. objave:#35  OdgovorNapisal/-a Johnycage » 02 dec 2014, 20:28

Verjetno sem res takrat čisto pozabil na ponovni zagon, ker sem samo vstatil sim kartico in uporabljal. Zdaj naredil ponoven zagon in zaenkrat dela. Upam da tako tudi ostane. Hvala za odgovor
Johnycage
BabyDroid
BabyDroid
 
Prispevkov: 10
Pridružen: 15 sep 2014, 13:27
Prejete zahvale: 0


Re: bob Prenos podatkov

Št. objave:#36  OdgovorNapisal/-a Fusion » 03 dec 2014, 06:37

Apn točke si si nastavil na novo?

Sent from my SGH-M919 using Tapatalk
HTC Desire
Fusion
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 1014
Pridružen: 21 apr 2010, 21:49
Prejete zahvale: 82


Re: bob Prenos podatkov

Št. objave:#37  OdgovorNapisal/-a darkside » 03 dec 2014, 07:42

če pravilno razumem je on mel prižgan telefon in pri prižganem vstavil sim kartico ali kako?
Obvezno branje bloga vsem neveščim uporabnikom Android sistema preden pride do problemov izgube podatkov ter ostalih stvari -> KLIK
Uporabniški avatar
darkside
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 12235
Pridružen: 31 okt 2011, 10:09
Prejete zahvale: 1640

Naprava: Samsung Galaxy Note8

Re: bob Prenos podatkov

Št. objave:#38  OdgovorNapisal/-a Johnycage » 06 dec 2014, 14:12

darkside napisal/-a:če pravilno razumem je on mel prižgan telefon in pri prižganem vstavil sim kartico ali kako?


Ne. Verjetno je potrebno potem ko vstaviš sim na novo prižgat telefon in potem še enkrat resetirat. Kakorkoli veselje je bilo kratkotrajno. Še vedno zajebava. Nimam signala. Potem moram ročno iskat omrežje in seveda kliknem na bob. Potem kakšno uro imam polno omrežje in vse normalno dela, nato se zgodba ponovi. Problem mora bit v telefonu. Kot da bi skoz nekaj preklapljal na omrežjih. Kaj še naj sploh naredim?
Johnycage
BabyDroid
BabyDroid
 
Prispevkov: 10
Pridružen: 15 sep 2014, 13:27
Prejete zahvale: 0


Re: bob Prenos podatkov

Št. objave:#39  OdgovorNapisal/-a darkside » 06 dec 2014, 20:51

sim kartico daj v drug telefon. če bo tam isto je problem drugje.
Obvezno branje bloga vsem neveščim uporabnikom Android sistema preden pride do problemov izgube podatkov ter ostalih stvari -> KLIK
Uporabniški avatar
darkside
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 12235
Pridružen: 31 okt 2011, 10:09
Prejete zahvale: 1640

Naprava: Samsung Galaxy Note8

Re: bob Prenos podatkov

Št. objave:#40  OdgovorNapisal/-a Paul » 06 dec 2014, 23:51

Ponovni zagon si že naredil, factory reset pa še ne?
Slika
Slika
Uporabniški avatar
Paul
WisdomDroid
WisdomDroid
 
Prispevkov: 325
Pridružen: 19 jul 2012, 22:11
Kraj: Maribor
Prejete zahvale: 45

Naprava: Huawei P10 Plus

Re: bob Prenos podatkov

Št. objave:#41  OdgovorNapisal/-a Johnycage » 08 dec 2014, 22:45

Sem danes naredil factory reset. Zankrat dela v redu. Več bomo pa jutri videli. Aja mi je pa oni zaslonček nekam izginil pa ne vem kako ga naj nazaj nastavim (tisti, ki ga potegneš od zgoraj navzdol. Tam kjer piše če se kaj downloada, obvestila itd...).
Johnycage
BabyDroid
BabyDroid
 
Prispevkov: 10
Pridružen: 15 sep 2014, 13:27
Prejete zahvale: 0


Re: bob Prenos podatkov

Št. objave:#42  OdgovorNapisal/-a fonejay » 09 dec 2014, 12:38

Bom kar v to temo pisal, ker se tice Bob Brutalni paket. Nekateri ste pisali, da Bob ne podpira obvestil o zamujenih klicih. Kontra, danes presenecen o tem, da sem dobil to obvestilo, se bolj pa to da je bil ta sms poslan z zamudo 3dni, prav tako nekateri sms. Kako vi opazate te zadeve?
fonejay
TeenDroid
TeenDroid
 
Prispevkov: 54
Pridružen: 20 sep 2014, 12:50
Prejete zahvale: 0


Re: bob Prenos podatkov

Št. objave:#43  OdgovorNapisal/-a Fusion » 12 dec 2014, 19:18

V dobrem mescu vse ok.

Sent from my SGH-M919 using Tapatalk
HTC Desire
Fusion
AncientDroid
AncientDroid
 
Prispevkov: 1014
Pridružen: 21 apr 2010, 21:49
Prejete zahvale: 82


Re: bob Prenos podatkov

Št. objave:#44  OdgovorNapisal/-a manuela1986 » 07 sep 2018, 16:56

Eno vprašanje...mami ima Samsung Galaxy s5, ki mislim da ima Marshmallow android, nisem pa sigurna. Ker je trenutno na morju, je hotela občasno malo skypat. Preden je šla, sem ji vnesla Simobil APN nastavitve s te teme foruma in je prenos podatkov deloval. Zdaj na hrvaškem pa ne deluje. Gostovanje ima vklopljeno. A je treba napravit kako spremembo v nastavitvah? Prek telefonskega pogovora sem ji pomagala da smo sprobale še par drugih profilov, tudi nastavitve z Bobove spletne strani - le te tudi doma niso delovale. Brez uspeha. In ja, vsakič izklopi telefon po spremembi. Nikjer ne najdem nič pametnega na netu in ne vem v čem je fora :(
♪♫ The Dream Walker ♫♪
Uporabniški avatar
manuela1986
WisdomDroid
WisdomDroid
 
Prispevkov: 316
Pridružen: 30 jan 2015, 17:19
Prejete zahvale: 14

Naprava: Samsung GS7E, GS5, Tab Pro 10.1

Re: bob Prenos podatkov

Št. objave:#45  OdgovorNapisal/-a Vocko » 07 sep 2018, 20:18

Simobilov APN deluje samo v Sloveniji, za roaming rabi prav Bob APN. Zbriši Simobil in ročno dodaj bob po navodilih iz spletne strani. Take sem naredil pri tastu in tašči in je potem delovalo

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk

Uporabniku Vocko so se za prispevek zahvalili:
manuela1986
Uporabniški avatar
Vocko
AdultDroid
AdultDroid
 
Prispevkov: 154
Pridružen: 18 avg 2010, 11:09
Kraj: Dolenjska
Prejete zahvale: 18

Naprava: Pixel 2 XL, Huawei Mate 9

Re: bob Prenos podatkov

Št. objave:#46  OdgovorNapisal/-a manuela1986 » 08 sep 2018, 15:16

Ooo super, zdaj pa dela. Edina razlika od original nastavitev je da mora nosilec pustit nastavljen na LTE in ne 'ni doloceno'. V nasprotnem primeru komplet profil izgine, ko ga shrani in pol spet nic ne dela. To tezavo smo imele ze doma, zato potem na hrvaškem sploh nismo preizkušal teh nastavitev :)

Hvala!
♪♫ The Dream Walker ♫♪
Uporabniški avatar
manuela1986
WisdomDroid
WisdomDroid
 
Prispevkov: 316
Pridružen: 30 jan 2015, 17:19
Prejete zahvale: 14

Naprava: Samsung GS7E, GS5, Tab Pro 10.1

Re: bob Prenos podatkov

Št. objave:#47  OdgovorNapisal/-a manuela1986 » 27 sep 2018, 17:37

Ok, zdaj so ze doma in delajo net nastavitve tudi doma. Se vedno pa mikakor ne dela mms, ni vazno katero kombinacijo nastavitev vnesem :(
♪♫ The Dream Walker ♫♪
Uporabniški avatar
manuela1986
WisdomDroid
WisdomDroid
 
Prispevkov: 316
Pridružen: 30 jan 2015, 17:19
Prejete zahvale: 14

Naprava: Samsung GS7E, GS5, Tab Pro 10.1

Re: bob Prenos podatkov

Št. objave:#48  OdgovorNapisal/-a darkside » 28 sep 2018, 07:55

imaš tako?
https://www.mobilna-telefonija.com/info ... s.html#bob

na koncu kjer je MMS proxy tisto na koncu ne vpišeš ( :9201 ) ampak vpišeš pod vrata (port)
Obvezno branje bloga vsem neveščim uporabnikom Android sistema preden pride do problemov izgube podatkov ter ostalih stvari -> KLIK
Uporabniški avatar
darkside
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 12235
Pridružen: 31 okt 2011, 10:09
Prejete zahvale: 1640

Naprava: Samsung Galaxy Note8

Re: bob Prenos podatkov

Št. objave:#49  OdgovorNapisal/-a manuela1986 » 28 sep 2018, 18:18

V osnovi imam tako, ja. Mislis da bi morala ostale nastavitve pobrisat, mcc, mnc, apn type in ostalo? Ker sem probavala kombinacije nastavitev iz tega foruma iz teme, ki je namenjena prav nastavitvam in tam je seznam daljsi :/
♪♫ The Dream Walker ♫♪
Uporabniški avatar
manuela1986
WisdomDroid
WisdomDroid
 
Prispevkov: 316
Pridružen: 30 jan 2015, 17:19
Prejete zahvale: 14

Naprava: Samsung GS7E, GS5, Tab Pro 10.1

Prejšnja

Vrni se na Splošni nasveti

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov

cron