Google prenavlja licenčni sistem Android Marketa

Google prenavlja licenčni sistem Android Marketa

Vrjetno je že kdo izmed vas zasledil novico o prenovi Android Marketa, da ne bom kopiral celotne novice, je TUKAJ povezava.

Če google ne bo omogočil nakupa aplikacij, kjer zdaj to ni mogoče, mislim, da to ne bo prineslo nič dobrega. Manjka samo še, da se bodo potem zgovarjali, da je dostop možen z root-om telefona...

Uredil: Phantom
29.07.2010 21:47

Samsung i9000 Galaxy S

Phantom
TeenDroid
useravatar
88 Objave
Uporabniške info v objavi
Administrator has disabled public posting

Re: Google prenavlja licenčni sistem Android Marketa

Phantom Je napisal/-a:

Vrjetno je že kdo izmed vas zasledil novico o prenovi Android Marketa, da ne bom kopiral celotne novice, je TUKAJ povezava.

Če google ne bo omogočil nakupa aplikacij, kjer zdaj to ni mogoče, mislim, da to ne bo prineslo nič dobrega. Manjka samo še, da se bodo potem zgovarjali, da je dostop možen z root-om telefona...

Upam da bo z ROOTom seglih delovalo z veselom bi kupu dosti njihovih APPSov samo da jih naštejem ene 5:
1: sigurno bi bil na mojem spisku Launcher PRO
2: Wheater Widget
3: Domači proizvajlec Vreme SLO upam da bote plačljivi program ponudili preko monete
4: Nekaj iger
5: nekaj programov

2iga
AdultDroid
useravatar
206 Objave

Mogoče sem se narobe izrazo. Nič ni narobe, če bo delovalo z rootom, ampak ne zdi se mi pa primerno, da bi bila to edina opcija za nas, kjer plačljivi market ne deluje. Launcher Pro bom kupil tudi sam, naslednji teden naj bi Visa prišla smile Sedaj pa se poraja vprašanje, ali se nakup sploh "splača"? Ker glede na prebrano v novici, tudi če proizvajalcu plačam, aplikacija po uvedeni novosti na marketu ne bo delovala, ker ni kupljena preko marketa... Svašta smile

Samsung i9000 Galaxy S

Phantom
TeenDroid
useravatar
88 Objave

Phantom Je napisal/-a:

Mogoče sem se narobe izrazo. Nič ni narobe, če bo delovalo z rootom, ampak ne zdi se mi pa primerno, da bi bila to edina opcija za nas, kjer plačljivi market ne deluje. Launcher Pro bom kupil tudi sam, naslednji teden naj bi Visa prišla smile Sedaj pa se poraja vprašanje, ali se nakup sploh "splača"? Ker glede na prebrano v novici, tudi če proizvajalcu plačam, aplikacija po uvedeni novosti na marketu ne bo delovala, ker ni kupljena preko marketa... Svašta smile

Jaz bi pokupu dosti stvari če bi se Google organiziru z moneto. Oni so visoko tehnološka firma pa se neda kupovati iz SLO. Pa ne samo to sedaj se lahko z Moneto plačuje v vaskemu Tušu. Torej nemorem kupiti visoko tehnološke programske opreme, lahko grem pa po žemljo 10 dkg poli salame ali eno pivo upam vsaj da bojo naši SLO developerji vidli potencial v moneti potem ga bojo mogoče tudi tujci

2iga
AdultDroid
useravatar
206 Objave

Hehe. Monete jaz ne uporabljam raje plačam s papirnatimi ali pa s kratico. Pri moneti je samo ta problem da ti ne bremenijo takoj računa ampak ti na kuncu meseca še komaj zaračunavajo preko položnice. Če pa plačam s kartico pa ali z papirnatimi potem pa se moj račun bremeni takoj. smile

Meni je samo važno da vam koliko imam na računu in se mi ni za ubadati koliko sem zapravil drugje da moram toliko več meti na računu da bom lahko potem plačal položnico.

In zaradi tega mislim da veliko ljudi ne uporablja monete. Je pa res da na ta način lahko lažje kupuješ stvari preko interneta če prav nimaš visa in podobnih kartic.

FlyBoy
AdultDroid
useravatar
183 Objave

Google se bo metal po podu, ker ima 2 miljona slovenckov Moneto in bo sel to implementirat, seveda.

Napovedan je billing prek operaterjev, upajmo lahko samo da se nasi zganejo, ko bo to mozno.

maddog
AdultDroid
useravatar
143 Objave

Osebno bi najraje videl paypal ali  pa direktno plačevanje s kartico.  Dandanes ni več problem, tudi sam sem ta teden ravno v te namene odprl račun pri abanki in naročil viso electron. Za študente in dijake je brezplačno, večina ostalih pa tako lahko dobi klasično viso ali mastercard.
Če se ne bo zganil google, se bo vrjetno prej kaj razvilo pri applu. Tudi sam sem razmišljal o iPhonu, ampak sem z androidom z vsako izboljšavo bolj zadovoljen. Če ne mislijo uredit plačevanja na marketu in uvedejo to preverjanje, bodo pa sami sebi naredili medvedjo uslugo. Vsaj jaz gledam na to tako.

Samsung i9000 Galaxy S

Phantom
TeenDroid
useravatar
88 Objave

Preko slej bodo pri googlu vse porihtali. Nisem bil prvi uporabnik androida ampak kar je sedaj na telefonih se ne more primerjati z prvimi verzijami. Google je vedno tako da da na trg neko osnovo potem pa iz te osnove razvija naprej dokler ne pride do končnega produkta. Andorid še se bo veliko razvijal in tudi plačevanje bodo porihtali po vseh državah. Je pa res da če mislijo uvesti ta način da bodo vse kupljene aplikacije ki niso bile kupljene preko marketa ne bodo delovale.

Viso imaš zdaj zastojn ko pa boš redno zaposlen pa boš začel plačevati. Pa koliko je sploh varno plačevanje z karticami preko spleta? Dober način bi bil tako da bi dal zahtevo za aplikacijo pa bi ti račun na dom poslali. Ali pa bi ti operater zaračunal zraven naročnine.

FlyBoy
AdultDroid
useravatar
183 Objave

Saj plačevanje je že omogočeno. Preko google account-a. Dela BP.

Samo , osebno sem uporabljal čez 300 aplikacij... na koncu ostal na 20 najboljših in od tega so 3 plačiljive... Mislim , da to sploh ni problem.

Je pri applu malo bolj hudo.

Enjoy life, eat out more OFTEN!
NEXUS ONE : LeoFROYO 2.2 & Stuff

LPKA
Smokuč
WisdomDroid
useravatar
388 Objave

Kako pa poteka plačevanje preko google računa? Pa seveda moraš prej imeti dostop do tistega dela marketa kjer so plačljive aplikacije?

FlyBoy
AdultDroid
useravatar
183 Objave

Podatki

Podatki:

Št. tem:
645
Št. anket:
0